Vágólapra másolva!
A csalódást keltő Slavia Praha elleni, kedd esti 0-0-s döntetlent követően kisebb válsághelyzetet emlegetnek az FC Barcelona háza táján. Az egyik legszembetűnőbb dolog a mérkőzésen az volt, hogy mennyire nem kereste egymást a labdával a csapat két legnagyobb sztárja, Lionel Messi és Antoine Griezmann.

Josep Maria Bartomeu, a katalán klub elnöke tavasszal mindent megtett, hogy csapatába csábítsa az Atlético Madrid 28 éves sztárját, Antoine Griezmannt. Bartomeu úgy gondolta, hogy ő lehet az a plusz, amivel a 2015-ös Bajnokok Ligája-győzelmet követően vissza tudják hódítani a trófeát. A 2014 óta hivatalban lévő sportvezető ezért 120 millió eurót sem sajnált.

Két és fél hónappal a szerződtetése után úgy tűnik, hogy Ernesto Valverde nem találja Griezmann helyét a csapatban. A legfontosabb, hogy a látottak alapján egyelőre hiányzik a kapocs a pályán közte és az ötszörös aranylabdás Lionel Messi között. A Slavia Praha elleni 0-0-s mérkőzésen – a kreativitás hiánya mellett – ez volt a legszembetűnőbb dolog.

A két játékos összesen négyszer (!) passzolt egymásnak kedd este (Messi háromszor, Griezmann egyszer), ami borzasztóan kevés.

Mi lehet a gond Griezmann és Messi között? Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Ha a kört kibővítjük a Barcelona másik három BL-mérkőzésére, akkor sem éri el a kettejük közti sikeres passzok száma a húszat sem (18). Ez alapján egyértelműnek tűnik, hogy Messi egyelőre nem bízik, vagy nem szívesen működik együtt a francia világbajnokkal a pályán. Ugyanez nem igaz a keddi mérkőzést sérülés miatt kihagyó Luis Suárezre, akivel már hatodik éve játszik együtt az argentin (32 passz három mérkőzésen).

A sérülések miatt eddig nem sokszor léphettek pályára hárman együtt a Barcelona mezében. Amikor mindhárman pályán voltak, eddig egyedül az október 19-i, Eibar elleni spanyol bajnokin tudtak mindhárman a kapuba találni egy mérkőzésen.

Tovább nehezíti a katalánok dolgát, hogy a hírek szerint Valverde állása is veszélyben van.

Az edző állása azon múlhat, hogy megtalálja-e Griezmann helyét a Barcelona játékrendszerében. Azonban ha Messi részéről nem lesz meg a hajlandóság Griezmann felé, akkor Valverde kezei meg vannak kötve.