Vágólapra másolva!
Mind a Bayern München, mind a Juventus csapata a második félidőben döntötte el maga mérkőzését a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. játéknapjában. Az ideiglenesen megbízott edzővel felálló Bayernnek sokáig meggyűlt a baja az Olympiakosz kapusával. Cristiano Ronaldo már nem volt a pályán, amikor a Juventus megszerezte a továbbjutást érő győztes gólt.

Bayern München - Olympiakosz

A Bayern München a hétvégi, Frankfurt elleni 5-1-es vereséget követően menesztett Niko Kovac helyett Hans-Dieter Flickkel a kispadon kezdte az Olympiakosz elleni mérkőzést. A bajor csapat már a mérkőzés elején rengeteg helyzetet dolgozott ki. Az 5. percben Leon Goretzka ballábas lövését védte José Sá. A 9. percben Thomas Müllert borították fel a tizenhatoson belül, a lengyel Pawel Raczkowski azonban szóra sem méltatta a német játékos megmozdulását.

Ideiglenesen Hans-Dieter Flick vette át a menesztett Niko Kovac helyét a Bayern kispadján Forrás: AFP/Christof Stache

Serge Gnabry a tizenhatos sarkáról szintén José Sá ölébe lőtte a labdát, majd a 20. percben Kingsley Coman lövését ütötte ki a portugál kapus. A 25. percig kellett várni az ősszel eddig szédületes formában játszó Robert Lewandowski első helyzetére. A támadó fejjel veszélyeztette a görögök kapuját – eredménytelenül. A Bayern lendülete nem hagyott alább az első félidő későbbi részében sem.

A 34. percben ismét Coman veszélyeztetett, ezúttal egy szédületes cselsorozat után próbálkozott, José Sá ezt is bravúrral hárította. Egy perccel később Müller egy gyenge lövéssel próbálkozott. A legközelebb a gólhoz a 45. percben járt a Bayern, amikor Benjamin Pavard válláról a kapufán csattant a labda.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Leon Goretzka négy méterről fejelt kapura, José Sá hatodik bravúrját is bemutatta a mérkőzésen. A 60. percben Coman nyolc méterről lőtt bombaerősen a hosszú sarokra, a portugál kapus ezt is kiütötte.

José Sá csodája a 69. percig tartott. A jeget "természetesen" Lewandowski törte meg, aki Coman beadása után külsőzte be a labdát a kapuba, megszerezve a vezetést a Bayernnek. A lengyel támadó 17 szezonbeli mérkőzésén a 21. gólját szerezte a Bayern mezében.

Hans-Dieter Flick sokáig várt az első cserékkel. Előbb a 82. percben Goretzka helyére Corentin Tolisso állt be, majd Gnabry helyén Ivan Perisic folytatta. A horvát szélső rögtön első labdaérintéséből eldöntötte a mérkőzést, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Arsenal 6 4 1 1 16-4 12 13
V
GY
GY
GY
D
2.
PSV Eindhoven 6 2 1 3 8-10 -2 9
D
D
GY
GY
D
3.
Lens 6 2 2 2 6-11 -5 8
GY
D
V
V
GY
4.
Sevilla 6 0 4 2 7-12 -5 2
D
V
V
V
V

Lokomotiv Moszkva- Juventus

Egy óriási kapushibával kezdődött a D-csoport első mérkőzése. A 3. percben a pályafutása 174. BL-mérkőzésén pályára lépő Cristiano Ronaldo végezhetett el szabadrúgást. A Lokomotiv orosz kapusa, Guillherme azonban kiejtette a labdát, melyet végül Aaron Ramsey közelről a kapuba pöckölt. A walesi játékos a Juventus történetének 300. gólját lőtte a BL történetében.

Nem tartott sokáig a Juventus öröme. Egy egész pályás moszkvai támadást követően Alekszej Mirancsuk saját kapufáról kipattanó labdáját lőtte be Szczesny kapujába.

Az első félidőben Leonardo Bonucci begyűjtött még egy sárga lapot, az 1-1-es eredmény már nem változott a szünetig.

Már csak Iker Casillas lépett pályára többször a BL-ben, mint Cristiano Ronaldo (188-174) Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A második félidő csendesen kezdődött, és úgy is folytatódott, egészen a 78. percig. Ekkor - nagy meglepetésre - nem a vendégeknek, hanem a Lokomotivnak volt óriási helyzete a győztes gól megszerzésére. Szczesny már verve volt, Bonucci azonban a gólvonalról menteni tudott a távoli lövést követően.

A 82. percben Maurizio Sarri meglepő tettre szánta el magát: Cristiano Ronaldót lecserélte. A portugál aranylabdás helyét Paulo Dybala vette át. A mérkőzést azonban nem ő döntötte el, hanem egy másik csereként beszállt játékos. A ráadásban Douglas Costa játszott össze Higuaínnal, és lőtte be a labdát Guillherme lábai között.

A mérkőzést a Juventus 2-1-re nyerte, és a Bayern Münchenhez hasonlóan bebiztosította helyét a legjobb 16 között.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Internazionale 6 3 0 3 8-5 3 12
GY
GY
GY
D
D
2.
Real Sociedad 6 3 0 3 7-2 5 12
GY
GY
GY
D
D
3.
Salzburg 6 1 4 1 4-8 -4 4
V
V
V
D
V
4.
Benfica 6 1 4 1 7-11 -4 4
V
V
V
D
GY

Bajnokok Ligája, 4. forduló

B-csoport
Bayern München – Olympiakosz 2-0 (0-0)
gól: Lewandowski 69., Perisic 89.

D-csoport
Lokomotiv Moszkva – Juventus 1-2 (1-1)
gól: Mirancsuk 12., ill. Ramsey 3., Douglas Costa, 90+3.