Vágólapra másolva!
A Ferencváros csapata csütörtök este hazai pályán fogadja az Európa-liga csoportkörében a CSZKA Moszkva csapatát. Egy körrel ezelőtt a Fradi hatalmas bravúrt bemutatva, Moszkvában verte a jóval esélyesebbnek tartott, az első kalapból kisorsolt CSZKA-t. A mérkőzést megelőző napon a két vezetőedző tartott sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov elmondta, fontos, hogy az első meccs tapasztalataival, felkészültebben léphetnek pályára a CSZKA ellen, mint két héttel ezelőtt, amikor Varga Roland góljával 1-0-ra nyert az FTC.

„Volt négy nap pihenőnk a Mezőkövesd elleni bajnokit követően, így feltöltődött a csapat, ráadásul mindig extra motivációt jelent, ha a csapat az Európa-ligában szerepelhet. Természetesen megnéztem a CSZKA legutóbbi két meccsét, a Zenit ellen jól védekezett emberhátrányban is a Moszkva, csütörtökön újabb jó meccsre számítok" – kezdte Szergej Rebrov.

Az ukrán tréner elmondta, nem csak a tapasztalat miatt vannak most előrébb, de a statisztiki mutatókat is mindig átnézi, így jobban fel tudja készíteni cspatát. Rebrov azt is elmondta, a fejében már kialakult a kezdőcsapat, de nem volt nehéz dolga, ugyanis nem számíthat minden játékosára.

Szergej Rebrov nehéz meccsre számít a CSZKA elleni visszavágón Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szergej Rebrov szerint veszélyes ellenfél a CSZKA, de nem csak azért, mert nincs veszítenivalója.

"Egyelőre a meccsek fele ment csak le, nem tehetünk úgy, mintha a CSZKA rossz csapat lenne. Természetesen láttam az összes El-meccsüket, és elmondhatom, hogy nem érdemelt három vereségert a CSZKA, pláne nem akkora különbséggel, mint mondjuk a Ludogorec ellen."

A legfontosabbnak azt tartotta, hogy együttese képes legyen reagálni arra is, ha a moszkvaiak visszahúzódnak és arra is, ha éppen letámadnak.

Rebrov mellet a Fradi brazil focistája, Isael is részt vett a sajtótájékoztatón. Ő korábban focizott Oroszországban, a Krasznodar játékosa volt. Elmondta, erős bajnokságnak tartja az oroszt, a CSZKA csapatától pedig ezúttal is agresszív focit vár, de mint elmondta, hazai pályán is nyerni szeretnének a Moszkva ellen.

Viktor Goncsarenko, a CSZKA edzője azt mondta, továbbra is fontos a csapat számára az Európa-liga. Ameddig van esély, küzdeni fognak, csütörtök este pedig kiderül a két meccs után, hogy a Ludogorec elleni hazai találkozón milyen taktikát kell majd alkalmazniuk.

Viktor Goncsarenko, a CSZKA Moszkva vezetőedzője Forrás: Sputnik/Alexander Galperin

A Ferencváros elleni vereség óta két jó meccsen van túl a CSZKA, az Ufa elleni győzelem és a Zenit elleni, idegenbeli döntetlen után jó a hangulat a csapatnál Goncsarenko szerint, ezt pedig megpróbálják kihasználni majd a Fradi ellen.

Georgij Sennyikov, a csapat védője nemrég tért vissza egy sérülés után, elmondta, nehéz mérkőzésre számít, de van még esélyük, akár a továbbjutásra is, ugyanis lehet még kilenc pontot szerezni, így mennek ki a pályára, a végén pedig lesz, ami lesz.

A Ferencváros CSZKA Moszkva mérkőzést csütörtök este 21.00 órától rendezik a Groupama Arénában. A találkozót a macedón Aleksandar Stavrev vezeti majd. A csoport másik meccsén az Espanyol a Ludogorecet fogadja majd szintén 21.00 órától.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 6 6 0 0 19-3 16 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Qarabag FK 6 3 2 1 7-9 -2 10
GY
V
V
D
GY
3.
Molde 6 2 3 1 12-12 0 7
V
GY
GY
D
V
4.
BK Häcken 6 0 6 0 3-17 -14 0
V
V
V
V
V