Öt csapat is továbbjuthat szerdán a BL-ben

Real Madrid, Sergio Ramos
Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos kicks a penalty and scores during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Club Deportivo Leganes SAD at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 30, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Öt csapat, a Paris Saint-Germain, a Bayern München, a Manchester City, a Juventus és az Atlético Madrid biztosíthatja nyolcaddöntős helyét szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Az A csoportban a százszázalékos Paris Saint-Germain biztosan a legjobb 16 közé lép, amennyiben a papírformának megfelelően saját közönsége előtt legyőzi a Club Brugge együttesét. Bár a párizsiak listavezetőként meglepő vereséget szenvedtek pénteken a francia élvonalban sereghajtó Dijon otthonában, így is esélyesek belga riválisuk ellen, amelynek vendégeként 5-0-s győzelmet arattak két hete. Kylian Mbappéék döntetlennel is továbblépnek, ha a Real Madrid és a Galatasaray összecsapásán nem születik török siker.

A rapszodikusan szereplő spanyol klubnak viszont fontos begyűjtenie a három pontot a Santiago Bernabéu Stadionban, ahol szombaton gól nélküli döntetlent játszott a Real Betisszel. Zinedine Zidane tanítványai számára bizakodásra adhat okot, hogy az isztambuli riválist a legutóbbi négy alkalommal legyőzték.

Sergio Ramos és a Real Madrid szerdán már bejuthat a nyolcaddöntőbe Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Az eddigi három találkozóján szintén győztes Bayern München az Olimpiakosz elleni hazai sikerrel továbblépne a B jelű négyesből, ám a bajorok nincsenek jó passzban, miután szombaton 5-1-re kikaptak az Eintracht Frankfurttól, a klubvezetés pedig másnap menesztette a kispadról Niko Kovac vezetőedzőt.

Így a görögök ellen Hans Flick pályaedző irányítja a csapatot, amely döntetlennel is biztos nyolcaddöntőssé válik,

amennyiben a Tottenham Hotspur győzelemmel távozik a Crvena zvezda otthonából.
A C csoportban a legutóbbi öt tétmeccsén százszázalékos Manchester City a BL-ben pont nélkül álló Atalanta vendégeként lép pályára a milánói San Siróban, és ha megőrzi tökéletes mérlegét, az utolsó két játéknaptól függetlenül továbbjut. Sőt, a csoportelsőséget is megszerzi, ha eközben döntetlen születik a Dinamo Zagreb és a Sahtar Donyeck összecsapásán.

Könnyű meccse lehet a Manchester Citynek az Atalanta ellen Forrás: AFP/Ian Kington

A D jelű kvartettből mindkét hétpontos együttes, a Juventus és az Atlético Madrid továbbléphet. Ehhez a Zebráknak a Lokomotiv Moszkva, a spanyoloknak a pont nélküli Bayer Leverkusen otthonából kell elvinniük a három pontot.