Hivatalos: kettészakad a Liverpool a kupasorsolás miatt

VOETBAL FOOT FOOTBALL RC RACING ENGLAND
Illustration picture shows Liverpool's club logo during a tribute to the victims of Hillsborough disaster in 1989, in marge of a training session of Belgian soccer team KRC Genk, Monday 04 November 2019 in Liverpool, United Kingdom, in preparation of tomorrow's match against English club liverpool FC in the group stage of the UEFA Champions League. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool hivatalos oldalán jelentette be, hogy december közepén két csapatot fog indítani két különböző, de egy időpontban esedékes kupakiírásban.

Jürgen Klopp csapata december 18-án játssza első mérkőzését a FIFA Klubvilágbajnokságon Katarban, ahová már napokkal korábban el kell utaznia a csapatnak, miközben december 17-én az Aston Villa ellen kell pályára lépniük a Ligakupában.

A Pool próbálta arrébb tetetni az utóbbi mérkőzést, sőt, még az is elhangzott, hogy amennyiben ez nem sikerül, úgy visszalépnek a sorozattól, erre azonban nem került sor. Ehelyett a BL-címvédő párhuzamosan két meccskeretet fog kialakítani a fenti időszakra.

A klubnál tisztában vannak vele, hogy "ez nem egy ideális forgatókönyv, de a kiírásra, a többi klubra és saját magunkra való tekintettel" nem dönthettek másként.

Hangsúlyozzák, hogy megpróbáltak a ligával (EFL, English Football League) közösen másik időpontot találni az Aston Villa elleni mérkőzésnek, de sem a Ligakupa kiírásában, sem a saját versenynaptárukban nem találtak megfelelő dátumot.