Világbajnok olasz legenda ül le Balotelliék kispadjára

FBL-WC2006-EUR-ITALY-MOLDOVIA Horizontal
Italian forward Alessandro Del Piero (R) and his teammate Fabio Grosso react toward their coach Marcello Lippi during their World Cup 2006 qualifying football match at Via del Mare stadium in Lecce, 12 October 2005. AFP PHOTO / Patrick HERTZOG (Photo by PATRICK HERTZOG / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott játékosaként 2006-ban világbajnokságot nyerő Fabio Grosso veszi át a menesztett Eugenio Corini helyét.

A tíz forduló után 7 ponttal a már kiesést jelentő 18. helyen álló lombard csapat utóbbi hat mérkőzésén egyetlen pontot szerzett, a Hellas Verona otthonában elszenvedett 2-1-es vereség után pedig el is küldték Corinit, akinek a helyét Fabio Grosso veszi át.

A 41 éves Grosso a Juventus ificsapatánál (Primavera) kezdte edzői pályafutását, majd egy-egy szezont töltött az egyaránt másodosztályú Bari és a Hellas Verona kispadján. Utóbbi csapatot az előző idényben a Serie B 5., osztályozót jelentő helyére vezette, a csapat pedig ki is harcolta a feljutást, igaz, hogy már a horvát Ivan Juric irányításával.

Grosso a Perugiából került Palermóba, ahonnan a válogatottba is beverekedte magát, olyannyira, hogy tagja lett a 2006-os németországi világbajnokságot megnyerő csapatnak. Karrierje legemlékezetesebb mérkőzését is itt játszotta: a házigazda elleni elődöntő 119. percében 0-0-s állásnál mesteri gólt lőtt, az olaszok pedig végül 2-0-ra nyertek, majd a döntőt is megnyerték.