Vágólapra másolva!
Még mindig nem zárult le az argentin focista, Emiliano Sala tragikus átigazolási ügye. A Cardiff City FC továbbra sem fizetett a Nantes-nak, a FIFA három átigazolási időszaktól is eltilthatja a walesi csapatot.

Emiliano Sala átigazolásáért hatmillió eurót kellene fizetnie a Cardiffnak, különben a FIFA kizárja az átigazolásokból.

A FIFA a Nantes februári beadványa után szeptember végén döntött arról, hogy a walesi klubnak az argentin játékos 15 millió fontos vételárának első részletét át kell utalnia a franciáknak.

A Cardiff City október elején jelezte, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, ám a FIFA illetékes bizottsága hétfőn közleményt adott ki arról, hogy súlyos büntetést szabnak ki az egyesületre, ha nem küldi el a pénzt 45 napon belül.

Még mindig nem találták meg Emiliano Sala holttestét Forrás: AFP/Loic Venance

Az átigazolási díj első részletét még januárban kellett volna kifizetni az argentin támadóért, aki január 21-én zuhant le repülővel, amikor Nantes-ból Cardiff felé tartott. A csatár a tragikus balesetben életét vesztette.

Az átigazoláskor 15 millió fontban állapodtak meg a felek, de az akkor még a Premier League-ben szereplő, ma már másodosztályú Cardiff azóta sem fizetett.

A Nantes csapata februárban fordult a FIFA-hoz, most pedig az a döntés született, hogy a wlaesi csapatnak 45 napja van fizetni.