Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Banki Liga NB II 15. fordulójában az első helyen álló Csákvár Ajkán nyert 2-0-ra, míg a második MTK háromgólos győzelmet aratott a Szombathelyi Haladás fölött az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Vasárnap kora délután három meccset rendeztek. A Bognár György vezette Budaörs 1-0-ra kikapott Békéscsabán, a Kazincbarcika hazai pályán, fordulatos meccsen győzött 3-2-re a Szeged ellen, míg a Dorog 3-1-re nyert Soroksáron, ezzel pedig sorozatban harmadik győzelmét aratta az NB II-ben.

A szezon előtt a Vasas a feljutást tűzte ki célul, ehhez képest csak öt meccset tudott megnyerni az NB II-ben, mellette öt veresége és három döntetlenje van. Az angyalföldiek ezúttal a Siófokkal játszottak 2-2-es döntetlent. A duplázó Balajti Ádám a 80. percben szerzett góljával tudott egyenlíteni a 61. perctől emberhátrányban játszó Vasas.

Balajti Ádám már hétgólos az idei szezonban Forrás: Vasas FC/Facebook

Az első helyen álló Csákvár Baracskai Roland és Oroszi Dániel góljaival 2-0-ra nyert Ajkán. A Csákvár sorozatban ötödik alkalommal nyert a másodosztályban.

A második MTK megszenvedett a Haladással, de a csereként beálló Kanta József a 75. percben megszerezte a vezetést a szombathelyi csapat ellen, majd három perccel később a szintén csereként érkező Szatmári István döntötte el a meccset egy szabadrúgásgóllal. A végeredményt Lencse László állította be a 85. percben egy könnyű ziccerrel.

A kiesőhelyen álló Haladás sorozatban harmadszor kapott ki, és az előző két fordulóhoz hasonlóan ezúttal az MTK otthonában is három gólt kapott.

A Csertői Aurél vezette Gyirmót egygólos győzelmet aratott Nyíregyházán. A vendégek győztes gólját Herjeczki Kristóf lőtte a 77. percben. Győzelmével a Gyirmót egy pontra megközelítette az egyaránt 30 pontos Csákvárt és az MTK-t.

A szintén üldöző Budafok ezúttal a Győri ETO otthonában aratott 3-1-es győzelmet. A hazaiak Vári Barnabás kiállítása miatt a 67. perctől emberhátrányban játszottak. Győzelmével Csizmadia Csaba csapata két pontra van az első helytől.

Merkantil Bank Liga NB II, 15. forduló:
Vasas FC-BFC Siófok 2-2 (1-1)
FC Ajka-Aqvital FC Csákvár 0-2 (0-1)
MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)
Duna Aszfalt Tiszakécske-Szolnoki MÁV FC 1-1 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)
WKW ETO FC Győr-Budafoki MTE 1-3 (0-1)
Békéscsaba 1912 Előre-Budaörs 1-0 (0-0)
Soroksár SC-Dorogi FC 1-3 (1-1)
Kazincbarcika - Szeged-Csanád Grosics 3-2 (2-2)
A Vác FC szabadnapos volt.

Az élcsoport: 1. Csákvár 30 pont/13 mérkőzés (10 győzelem), 2. MTK Budapest 30/13 (9), 3. Gyirmót 29/14