Vágólapra másolva!
A Bayern München vezetősége vasárnap este úgy döntött, a továbbiakban nem Niko Kovac irányítja majd a Bayern München csapatát.

"Csapatunknak az elmúlt hetekben mutatott teljesítménye és eredményei azt mutatták, hogy cselekednünk kell. Vasárnap nyílt és komoly beszélgetést folytatunk Nikóval, és arra a megállapodásra jutottunk, hogy a továbbiakban már ne ő legyen a vezetőedző. Mindannyian sajnáljuk ezt, de szeretnék köszönetet mondani a munkájáért" - nyilatkozta a klub honlapján Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató.

Niko Kovac helyett egyelőre nincs végleges megoldása a klubnak, az eddigi segítő, Hans Flick készíti fel a csapatot az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-meccsre és a Borussia Dortmund elleni hétvégi bajnokira.

Niko Kovacnak mennie kell a Bayerntől Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Niko Kovac elismerte, hogy a klub részéről ez volt a helyes döntés, amelyet az eredmények és az utóbbi időben mutatott játék miatt elfogadott.

A Németországban született horvát szakvezető tavaly nyáron vette át a Bayern irányítását. Azóta a müncheniek egy-egy alkalommal megnyerték a Bundesligát, a Német Kupát és a német szuperkupát is, a Bajnokok Ligája előző idényében viszont már a nyolcaddöntőben búcsúztak a későbbi győztes Liverpool ellen. A mostani szezon eddigi részében csupán három tétmeccset veszített a Bayern: hazája szuperkupa-mérkőzését 2-0-ra elveszítette a Borussia Dortmunddal szemben augusztusban, illetve a bajnokságban október elején 2-1-re kikapott a Hoffenheimtől, szombaton pedig 5-1-re az Eintracht Frankfurttól.

Annak ellenére kell mennie Kovacnak, hogy a Bajnokok Ligájában remekel a csapata, a Tottenhamet például 7-2-re verte Londonban.

Olasz és német sajtóhírek szerint a jelenleg állás nélküli Massimiliano Allegri követheti majd Kovacot.