Gulácsiék óriási verést mértek Szalaiékra

RB Leipzig - FSV Mainz 05 Sports soccer Bundesliga RBL Grass ball sport Red Bull Arena
02 November 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, 10th matchday, RB Leipzig - FSV Mainz 05 in the Red Bull Arena Leipzig. Leipzig's Marcel Halstenberg (l) and Christopher Nkunku cheer after Halstenberg's goal to 4-0. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A Gulácsi Péterrel a kapujában felálló RB Leipzig óriási, 8-0-s verést osztott ki a Szalai Ádámot a kezdőbe jelölő, de már az első félidőben lecserélő Mainznak a Bundesliga 10. fordulójában. A Bayern München a mérkőzés nagy részét emberhátrányban játszva kapott ki 5-1-re Frankfurtban, de attól Robert Lewandowski még tovább nyújtotta a Bundesliga gólrekordját. 

A lipcsei csapat ugyan esélyesként fogadta a Mainzot, de arra, ami történt nagyon kevesen számítottak. Marcel Sabitzer góljával már az 5. percben vezetést szerzett a hazai csapat, de a következő 25. percben nem történt semmi. Ezt követően azonban a szünetig még négyszer volt eredményes a Leipzig, és a szünet után sem vettek vissza, futószalagon lőtték a gólokat, és végül 8-0-ra nyertek.

Sandro Schwarz már a 39. percben lecserélte Szalai Ádámot, a magyar csatár helyére egy középpályást küldött be Danny Latza személyében, de ez sem segített a vendégeken.

A Bayern München Jerome Boateng kiállítása miatt már a 9. percben emberhátrányba került Frankfurtban, majd a félidő közepén már kétgólos hátrányban volt, amiből az elképesztő formában lévő Robert Lewandowski faragott: a lengyel csatár az idei szezon mind a tíz bajnokiján eredményes volt. A vége azonban így is 5-1-es hazai győzelem lett.

A Sallai Rolanddal a kezdőben felálló Freiburg 2-2-es döntetlent játszott a Werder Bremen otthonában. A magyar támadó egészen a 88. percig a pályán volt, csapata pedig a duplázó Nils Petersen találatával a 90+4. percben mentett meg egy pontot.

A Borussia Dortmund hazai pályán legyőzte magabiztosan a Wolfsburg csapatát, és feljött a tabella második helyére a listavezető Mönchengladbach mögé, amelyik idegenben verte a Bayer Leverkusent.

Eredmények, Bundesliga 10. forduló:
RB Leipzig–Mainz 8-0 (5-0)
Eintracht Frankfurt–Bayern München 5-1 (2-1)
piros lap: J. Boateng 9. (Bayern München)
Bayer Leverkusan–Mönchengladbach 1-2 (1-2)
Werder Bremen–Freiburg 2-2 (1-1)
piros lap: Haberer 87. (Freiburg)
Dortmund–Wolfsburg 3-0 (0-0)