Pokoli hőségben rendezik az U17-es válogatott sorsdöntő meccsét

Scene of the Sunset SUNSET SUN SCENARY ROAD SHADOW HORIZONTAL
Naplemente Goianiaban. Itt játszik majd a magyar U17-es labdarúgó-válogatott a világbajnokságon
Vágólapra másolva!
A Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon eddig elviselhető körülmények között futballozott a magyar válogatott - ami az időjárást illeti. A pénteken helyi idő szerint 17 órakor (otthon 21.00-kor) kezdődő, sorsdöntő Ecuador elleni mérkőzés alatt viszont pokoli körülmények várnak a játékosokra. Nemcsak a magyarokra. Persze.

35 fok és 75 százalékos páratartalom

- ezt mutatja az előrejelzés péntek délután Goianiában. Ahol egyébként a változást már csütörtökön lehetett észlelni. A perzselő nap mellett a délutánra megérkező heves esőzés is mutatta, hogy megváltozott az eddig nyugodt légkör.

A déli féltekén amúgy most a tavasz utolsó hónapjait éljük, az északi félteke november eleje itt május elejének felel meg. A helyiek szerint az is szokatlan, hogy ennyire meleg van, ennél azért most még kellemesebb időnek kellene lennie Gojas állam fővárosában.

Csak a győzelem jelent továbbjutást a magyar U17-es fociválogatottnak

Viszonylag egyszerű a képlet Brazíliában az U17-es labdarúgó-világbajnokság B csoportjában. Ha a magyar válogatott pénteken este 21 órakor az Ecuador elleni meccsen nyer, akkor biztosan továbbjut a legjobb 16 közé, vereség esetén biztosan kiesik. A döntetlen minden bizonnyal szintén a kiesést jelenti.

A goianiai olimpiai stadion fekvése, a pálya körül emelkedő toronyházak és a kevés zöld felület tovább növeli a hőségérzetet - a stadionban olyan, mintha katlanban futballoznának a játékosok. A magyar válogatott - mint azt lapunk reggel már megírta - csak győzelemmel juthat tovább a legjobb 16 közé. A döntetlen sem lesz elég ehhez, meg a vereség sem - természtesen.

A 21 órakor kezdődő Magyarország-Ecuador U17-es vb-mérkőzésről az Origo a helyszínről számol be.