Vágólapra másolva!
Unai Emery, az Arsenal vezetőedzője elmondta, hogy nem nevezte csapata Wolverhampton Wanderers elleni mérkőzésére a csapatkapitány Granit Xhakát, aki egy héttel ezelőtt a Crystal Palace elleni bajnokin a lecserélésekor káromkodott és mutogatott szurkolóknak, majd levette a mezét és elhajította.

A svájci középpályás lecserélésekor, a baszk edző döntését üdvrivalgás fogadta az Emirates Stadionban. Xhaka érezte az iróniát a szurkolók viselkedésében, ezért először a fülére tette a kezét, majd vezényelni kezdte őket, mondván nem elég hangosak. Amikor a szurkolók elkezdték fújolni, a svájci nemes egyszerűséggel annyit mondott: fuck off (ba***átok meg - a szerk.).

Az eset után rengetegen támadták Xhakát. Emmanuel Petit, az Arsenal egykori játékosa szerint a svájci középpályás semmiképpen nem tarthatja meg a kapitányi szalagot.

- mondta Petit, aki 1998-ban bajnokságot nyert az észak-londoni csapattal.

Emmanuel Petit legendás játékos mellett futballozott Forrás: AFP/Neil Munns

"Én olyan futballisták mellett játszottam, mint Tony Adams és Patrick Vieira, akik igazi vezérek, nagy kapitányok voltak, akik, bármi is történt a pályán, személyiségükkel és jellemükkel megmutatták, mit jelent az Arsenal csapatkapitánynak lenni" – tette hozzá az 1998-as vb-döntőben gólt szerző középpályás, aki szerint Unai Emery és Granit Xhaka megölték Arséne Wenger örökségét.

Csütörtök este a svájci játékos nyílt levélben próbálta tisztázni a történteket. Leírta, hogy az elmúlt hónapokban rengeteg gyűlölködő megjegyzést kapott a szurkolóktól mind a stadionban, mind pedig a közösségi médián keresztül, és ez a sok felgyülemlett sérelem tört ki belőle.

Többek között a feleségét és gyermekét is megfenyegették a kommentekben, ezért nem tudott uralkodni az érzésein.

Unai Emery, az Arsenal edzője elmondta, hogy a történtek nagyon megviselték Xhakát, aki lelkileg nincs olyan állapotban, hogy pályára lépjen, ezért biztosan kihagyja a Wolves elleni találkozót.