Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik a kispadról nézte végig csapata, a Red Bull Salzburg Napoli elleni 3-2-es vereségét a Bajnokok Ligája csoportkörének legutóbbi játéknapján. El is indultak a találgatások, hogy miért maradhatott ki a középpályás, és bár a magyar sajtóban egyöntetű véleményként jelent meg, hogy csak a rotáció miatt nem lépett pályára, egy osztrák lap szerint edzője, Jesse Marsch afféle figyelmeztetésnek szánta, és nevelő szándékkal hagyta ki. Erről beszélt az Origónak az az osztrák újságíró, aki cikket írt erről a Kronen Zeitungban.

Telefonon megkerestük a cikk íróját, aki az Origo kérdéseire a következőket mondta.

"Szoboszlainak a fejébe szálhatott, hogy az utóbbi hónapokban topcsapatokkal hozták hírbe, mostanra pedig a szurkolók bizalmát is elveszítette. Az arrogáns viselkedését nem fogadják jól, itt az ideje, hogy ismét a lényegre koncentráljon!" - Többek között ezt is írta néhány nappal ezelőtt megjelent cikkében. Ez a saját véleménye, vagy esetleg beszélt másokkal is?
Mindenek előtt szögezzük le,

Szoboszlaihoz hasonló tehetség nem sok volt a Salzburgnál, egészen elképesztő játékos, aki már most egyértelműen kiemelkedik a csapatból.

Viszont sajnos az utóbbi időben rossz úton indult el - én is tapasztaltam több ízben, de újságíró kollégák, szurkolók, sőt, több, a klub alkalmazásában álló ember is azt mondta, hogy Dominik megváltozott, és nem jó irányba.

Szoboszlait támadja egy osztrák lap

Nyilvános "figyelmeztetést" küldött az egyik osztrák lap Szoboszlai Dominiknak, aki a szerző szerint viselkedése miatt maradt ki szerdán a Red Bull Salzburg BL-kezdőcsapatából. A Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik ezúttal a kispadról figyelte végig a Napoli elleni BL-csoportmeccset, melyen csapata hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett.

A magyar sportsajtóban a rotációval magyarázták a fiatal középpályás "jegelését" a BL-ben. Akkor ezzel nem ért egyet?
Persze, kell rotálni, de

Teljesen egyértelmű, hogy ez többről szólt, Jesse Marsch amellett, hogy remek szakember, jó pedagógus is. Egyébként elég megnézni a Napoli utáni találkozókat: vasárnap a bajnokságban a Rapid Wien ellen visszakerült a kezdőbe, ahogyan a szerdai kupameccset is végigjátszotta Ebreichsdorfban. Egyik találkozón sem ismert elveszett labdát, egy pillanatra sem állt meg, nagyszerűen játszott.

A Rapidnak gólt lőtt, a kupában pedig a meccs embere volt, úgyhogy lehet, pont erre a leckére volt most szüksége.

Összességében egyébként milyen a magyar játékos megítélése a szurkolók között?
Nagyon szeretik őt, természetesen mindenki tisztában van vele, mekkora erőssége ő a csapatnak. Varázslatos dolgokra képes a pályán, de mostanában valahogy egy kicsit elhidegült a drukkerektől is. Többen mesélték, hogy ha közös programokat, ankéteket szervez az egyesület a szurkolókkal, mindenki közvetlen és vidám, egyedül ő rajta látni, hogy kellemetlenül érzi magát, és csak a végét várja ezeknek a rendezvényeknek. Természetesen senki nem azt várja el tőle, hogy mindig mosolyogjon, de hiányolják az emberek a régi, barátságos Szoboszlai Dominiket.