Vágólapra másolva!
A szombaton kezdődő U17-es világbajnokságra készülő magyar válogatott 30 órás utazást követően magyar idő szerint vasárnap este érkezett meg Goianiába, a világbajnoki csoportmérkőzései helyszínére.

A csapat a másfél milliós város egyik szélén kapott szállást utolsó csoportellenfelével, az ecuadori válogatottal egy helyen. Az első napok az átállásról szóltak, az ötórás időeltolódás és a 30 fok fölötti hőmérséklet érezhetően nyomot hagyott a játékosokon. A megérkezést követően átmozgató edzésen vettek részt a keret tagjai, hétfőn és kedden viszont már teljes értékű edzések szerepeltek a programban, emellett uszodai és konditermi tréningek segítik a formába hozást.

Szombatra kell elérni a csúcsformát Forrás: MLSZ

A csapat a videózások során elkezdte az ismerkedést az első ellenfél, Nigéria játékával, a következő napokban is az afrikai csapat elleni taktika felépítésére kerül a fő hangsúly.

"Egyre jobb fizikális állapotban vannak a játékosok, de azért még nem vagyunk ott, ahol szeretnénk – mondta Preisinger Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak a keddi edzést követően.

de bízom abban, hogy a tétmeccsek közeledtével egyensúlyba jönnek a dolgok, és mindenki fókuszba kerül. Ez egyébként jellemző volt ránk eddig, vagyis a tét jó hatással volt a csapatra, a fontos mérkőzésekre rendre összekapták magukat a játékosok. A hétfői és a keddi edzéseken az alaptaktikát gyakoroltuk, a következő napokban a támadójáték pontosítása következik, elsősorban Nigéria játékára szabva a taktikánkat. A körülmények rendben vannak, az edzőpályákkal nincs gond, minden adott ahhoz, hogy megfelelően felkészüljünk az első mérkőzésre, csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudunk felkészülni a szombati nyitómeccsre."

Október 26-án kezdjük meg a vb-szereplést

A magyar válogatott mindhárom csoportmérkőzését a másfél millió lakosú Goianiában játssza le, a 13,500-as befogadóképességű Olimpiai Stadionban. Október 26-án, magyar idő szerint 22.00 órakor a nigériaiak ellen kezdünk, október 29-én (itthoni idő szerint éjfélkor) Ausztrália lesz az ellenfél, majd november 1-jén 21.00 órakor Ecuador ellen fejezzük be szereplésünket a csoportban. A kvartett első két helyezettje és a hat csoport négy legjobb harmadikja jut tovább a nyolcaddöntőbe.