Vágólapra másolva!
2020 tavaszán az Inter Miami is csatlakozik az észak-amerikai profi focibajnokság (MLS) csapataihoz. A mások mellett David Beckham tulajdonában lévő csapat kedden bemutatta új szuperstadionjának látványterveit.

A 25 ezer férőhelyes létesítmény 2022-re fog elkészülni, az Inter Miami addig a közeli Fort Lauderdale-ben fog játszani, még miami léptékkel mérve is különösen látványos lesz. A tetőn pálmafák között sétálhatnak, és a stadion tetején kialakított bárban fogyaszthatják el italaikat.

A Guardian beszámolója szerint az egykori Miami Fusion stadionjának helyén épülő Miami Freedom Park területén jelenleg éjjel-nappal 225 munkás dolgozik, hogy behozzák a kezdeti jelentős lemaradást.

A csapat tulajdonosainak ugyanis az építkezés ellőtt még kármentesíteniük kellett a területet, az ugyanis kiderült, hogy mérgező anyagollal, többek között arzénnal és báriummal volt szennyezett. A teljes beruházás így összesen 966 millió dollárba (kb. 285 milliárd forint) kerül.

Most viszont gőzerővel folyik a munka, épül a csapat kerete és hamarosan megnevezik a vezetőedzőt is. Az említett Miami Fusion 1998 és 2001 között szerepelt az MLS-ben, de a csapat iránti totális közöny a megszűnéshez vezetett. Ez a veszély valószínűleg nem fenyegeti az Inter Miamit.