Vágólapra másolva!
A Boca Juniors szurkolói ismét megmutatták, hogy miért élmény minden mérkőzés a La Bombonerában. A mérkőzés előtt tűzijáték, élőkép és konfettieső fogadta a Boca Juniors és a River Plate csapatait a Copa Libertadores elődöntőjének visszavágóján.

A La Bombonera stadion egy olyan hely, ahova a világ összes futballszurkolójának el kell látogatnia legalább egyszer életében. Bár a Boca Juniors 2-0-s hátrányból várhatta legnagyobb riválisa, a River Plate elleni visszavágóját, nem látszott reménytelennek a hazai csapat helyzete. A szurkolók mindent megtettek, már a mérkőzés előtt tűzijáték, konfettieső, és élőkép várta a Bocát.

A hihetetlen mennyiségű konfetti következtében a pálya ideiglenesen alkalmatlanná vált a játékra, ezért a kezdő sípszót egy 15 perces takarítás előzte meg.

A mérkőzésen a Boca sokáig nem tudott mit kezdeni a Riverrel. A vendégek argentin válogatott kapusa, Franco Armani földöntúli bravúrokkal tartotta csapata előnyét. Azonban a 80. percben már ő sem tudott segíteni, amikor egy szabadrúgást követően a 19 éves Jan Hurtado megszerezte a vezetést a Bocának. Hurtado az első venezuelai játékos, aki gólt szerzett a Bocában Copa Liberadores-mérkőzésen.

Az utolsó tíz percben a hazaiak nem tudtak még egy gólt szerezni, ami a hosszabbításhoz kellett volna, így a River egy gólt megőrzött az első mérkőzésen szerzett kétgólos előnyéből. A River Plate 2-1-es összesítéssel bejutott a legrangosabb dél-amerikai kupa döntőjébe.

A Copa Libertadores döntőjét november 23-án, Santiago de Chilében rendezik. A River ellenfele a brazil Grémio-Flamengo párharc győztese lesz.