Vágólapra másolva!
A Galatasaray elleni 1-0-s győzelmével a Real Madrid életben tartotta továbbjutási reményeit a Bajnokok Ligája A csoportjában. A madridiak Toni Kroos megpattanó lövésével tudtak győzni Isztambulban. A három pontot megszerezte a 13-szoros BL-győztes, azonban a helyzetkihasználásával továbbra is gondok vannak.

27 kapura lövéséből mindössze egyetlen, védő lábán megpattanó lövéssel tudott nyerni a Real Madrid kedd este Isztambulban. A helyzetkihasználása tehát a helyzetkialakítással fordítottan arányos volt a Realnak a Galatasaray otthonában is. Az egyik kihagyott helyzet pedig egyenesen rémisztő emlékeket hívhatott elő a Real-drukkereiből.

Gonzalo Higuaín tudja, mit érezhet most Eden Hazard Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A 2009-10-es szezonban még javában tartott a Real nyolcaddöntős átka a BL-ben.

Ez azt jelenti, hogy a 2004-05-ös szezontól zsinórban hat idényen át ez a szakasz jelentette a végállomást a csapatnak a legrangosabb európai kupában. A 2010. március 10-én, a Lyon elleni visszavágóra 1-0-s francia előnnyel fordulhattak a felek. A visszavágón minden jól indult a Real számára, Ronaldo már a 6. percben megszerezte a vezetést. Ami ezután következett, azt sosem felejtik el a csapat drukkerei.

Gonzalo Higuaín egy remek passzt követően kiugrott, és egy az egyben vezethette a labdát Hugo Llorisra. Az argentin támadó simán kicselezte a kapust, és már csak az üres kapuba kellett volna begurítania a labdát. Higuaín azonban a kapufát találta el (0:07-0:20-ig). Pechére a 70. percben Miralem Pjanic kiegyenlített, és a Real 2-1-es összesítéssel kiesett a BL-ből – egy hazai BL-döntő lehetőségét elveszítve ezzel.

Napjainkban Eden Hazard követett el egy szinte teljesen hasonló hibát a Galatasaray ellen.

A 100 millió euróért szerződtetett belga a második félidőben remek labdát kapott, és ugyanúgy kicselezte Fernando Muslerát, azonban Higuaínhoz hasonlóan ő is kihagyta az üres kapus helyzetet. Hazard szerencséjére ennek nem lett akkora következménye, mint Higuaín hibájának. A Galatasaray ugyanis a második félidőben már veszélytelenül játszott, így a Real 1-0-ra győzött.

Cristiano Ronaldo 2018-as távozása óta a Real Madridnak visszatérő problémája a rossz helyzetkihasználás. A 2019-20-as szezonban lejátszott 12 mérkőzésén 212 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel a Real, melyből mindössze 76 ment kapura, és abból csak 19 lett gólt. Ez 1,58-as meccsenkénti átlagot jelent, ami méltatlan a Real Madrid szintjéhez.

Zinedine Zidane csapatára a következő válogatott szünetig - a decemberre halasztott El Clásico miatt – csupa könnyű feladat vár (Leganés, Betis, Galatasaray hazai pályán, majd Eibar idegenben). Ezeken muszáj lenne javítani a csapat hatékonyságán, különben könnyen veszélybe kerülhet a francia edző állása.