Óriási szerencsével nyert csak a Barcelona a cseh kiscsapat ellen

Barcelona
Barcelona's players celebrate after Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (C) scored the 0-1 during the UEFA Champions League football match between SK Slavia Prague and FC Barcelona in Prague, Czech Republic on October 23, 2019. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája csoportkörének 3. játéknapján a Barcelona a Slavia Praha otthonába látogatott és bár szenvedett, elhozta a három pontot a cseh fővárosból. Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg viszont otthon kapott ki a Napolitól, a nap rangadóján pedig az Inter legyőzte a Dortmundot.

A katalánok a Griezmann-Suárez-Messi trióval kezdték rohamozni a Slavia kapuját, méghozzá sikerrel, hiszen egy szép összjáték után

az ötszörös aranylabdás argentin már a 3. percben megszerezte a vezetést.

Messi első gólját szerezte az idei kiírásban, sorozatban viszont a 15. BL-szezonban talált be, amely abszolút rekordnak számít ezen a téren.

A folytatásban is fölényben futballozott a Barca, a következő ziccer mégis a hazaiak előtt adódott: egy szép támadás végén a 20. percben

Zeleny lőhetett senkitől sem zavartatva, 8 méterről szemben a kapuval, Ter Stegen azonban óriási bravúrral, lábbal vetődve védett.

Bár továbbra is inkább Ernesto Valverde csapata birtokolta a labdát, a komolyabb lehetőségeket újfent a szimpatikus cseh csapat dolgozta ki, előbb Masopus próbálkozását, majd Olayinka tekerését hatástalanította újabb komoly védésekkel a német kapus.

A túloldalon Kolár reflexeire is szükség volt, aki

egy végletekig kijátszott akció végén De Jong löketét védte lábbal.

A félidő hajrájában még egy ígéretes Slavia-szabadrúgást, valamint egy Soucek-lövést is megúsztak a vendégek.

A Barca Messi góljával szerzett vezetést a Slavia Praha otthonában Forrás: AFP/Joe Klamar

A második játékrészt is a Slavia kezdte jobban, a hazai csapat agresszív letámadása érezhetően nem ízlett a Barcának. Az 50. percben mindennek meg is lett az eredménye,

Boril kapott remek labdát a 16-oson belül Masopusttól, a balhátvéd pedig csatárokat megszégyenítő módon értékesítette a ziccerét.

Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, Messi szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani a védők,

Luis Suárez pedig a hosszú oldalon érkezve az alapvonalról kanalazta vissza a labdát, amely olyan szerencsétlenül pattant meg Peter Olayinkán, hogy a saját kapujában kötött ki.

A Barca érezhetően nem akart újra abba a hibába esni, hogy hagyja visszajönni a meccsbe a Slaviát, a vezetés után egyértelműen el akarta dönteni a találkozót,

de nagy helyzetben sem Messinek, sem Suáreznek nem sikerült túljárnia Kolár eszén.

Valverde a hajrára frissített, Dembelé, Arturo Vidal és Rakitic érkezett a pályára, a prágaiak azonban nem tettek le a pontszerzésről, és hoszabb-rövidebb ideig kapujuk elé szegezték a katalánokat. A kontrákból meglett volna az esélye a vendégeknek, hogy lezárják a meccset, de nem sikerült, így az utolsó pillanatig izgulniuk kellett, de végül nem született újabb gól,

így a Barcelona bár a vártnál sokkal nehezebben, de megnyerte a meccset.

A csoport másik meccsén, a nap ranadóján az Inter Lautaro Martinez góljával szerzett vezetést a Dortmund ellen, és bár a hajrában egy büntetőt is elhibázott az argentin, Candreva a 89. percben bebiztosította a milánóiak sikerét. A Liverpool a duplázó Oxlade-Chamberlain vezérletével nyert a Genk otthonában, a Napoli pedig ötgólos meccsen verte a Salzburgot, Szoboszlai Dominik a kispadról nézte végig a találkozót. A Benfica a Lyont verte 2-1-re, a Lille pedig a hosszabbításban mentette döntetlenre a Valencia elleni összecsapást.

VÉGEREDMÉNYEK

E csoport: Genk–Liverpool 1-4, Salzburg–Napoli 2-3
F csoport: Inter–Dortmund 2-0, Slavia Praha–Barcelona 1-2
G csoport: RB Leipzig–Zenit 2-1, Benfica–Lyon 2-1
H csoport: Ajax–Chelsea 0-1, Lille–Valencia 1-1