Vágólapra másolva!
Nagy Ádám, az angol másodosztályban szereplő Bristol City játékosa, továbbra sem bevethető. A csapat edzője, Lee Johnson pedig dühös, mert szerinte a középpályás sérülése a magyar válogatottnál rosszabbodott.

A 34-szeres magyar válogatott középpályás augusztusban a második bajnoki mérkőzésén megszerezte első gólját a Bristol City színeiben a Queens Park Rangers ellen. A gólja után azonban bokasérülést szenvedett, ezért lecserélte az edzője.

Ezt követően kiderült, hogy Nagy Ádám hetekig nem játszhat, azonban Marco Rossi szövetségi kapitány így is meghívta a szlovákok elleni Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott keretébe. Az orvosi stáb végül játékra alkalmas állapotba hozta, és 65 percet bírt a kulcsfontosságú összecsapáson. Nagy Ádám azonban sérülten érkezett vissza Bristolba, Lee Johnson pedig Marco Rossit és a magyar válogatott szakmai stábját hibáztatta játékosa elvesztése miatt.

A 24 éves játékos azóta sem lépett pályára klubcsapatában, de októberben így is hazajött a magyar válogatotthoz, hátha az orvosi stáb játékra kész állapotba tudja hozni a horvátok és az azeriek elleni Eb-selejtezőn.

Nagy Ádám kihagyhatatlan a magyar válogatottból Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nagy Ádám végül egyik meccsen sem játszott, de Lee Johnson szerint rosszabb állapotban tért haza, mint ahogy elment, így a visszatérésre továbbra is várni kell.

Megértem, hogy szenvedélyesen játszik a hazájáért – minden meccs olyan, mintha egy kupadöntő lenne – viszont ő egy fontos játékos számunkra" – mondta a Bristol Live-nak a csapat menedzsere, aki azt is tudatta, hogy Nagy Ádám még legalább tíz napig nem lesz bevethető.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kinevezése után elmondta, csak az játszhat a válogatottban, aki rendszeresen pályára lép a klubcsapatában. Nagy Ádám a kivétel, aki erősíti a szabályt, mert ő pótolhatatlan.