Törökországban javíthat a BL-ben csoportutolsó Real Madrid

Zidane
MADRID, SPAIN - OCTOBER 05: Head coach Zinedine Zidane of Real Madrid is seen during the La Liga match between Real Madrid CF vs Granada FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 05, 2019. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Kedden az A, a B, a C és a D csoportban a harmadik forduló mérkőzéseit rendezik meg a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a Paris Saint-Germain, a Bayern München és a Manchester City folytathatja hibátlan sorozatát, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur pedig a gyenge kezdés után javítana.

Az A jelű négyest jelenleg a PSG vezeti hat ponttal, Thomas Tuchel együttese ezúttal a két döntetlennel kezdő Club Brugge vendége lesz. Neymar, a párizsiak brazil sztárja combsérülés miatt sem ezen a találkozón, sem a november 6-ai "visszavágón" nem lehet ott a csapatban, de a belgiumi meccs esélyese ezzel együtt is a PSG. A párizsi csapatban már bevethető Mbappé, de Tuchel még nem számíthat rá 90 percen keresztül. A PSG-t így sem kell félteni, Edinson Cavani és Mauro Icardi is bevethető.

A másik összecsapást Törökországban rendezik,

a sereghajtó Real Madrid a hozzá hasonlóan egypontos Galatasaray otthonában próbálja megszerezni idénybeli első BL-győzelmét.

A Zinedine Zidane irányította spanyolok felkészülése az isztambuli mérkőzésre nem volt éppen ideális, elvesztették ugyanis éllovas helyüket a bajnokságban, miután szombaton meglepetésre 1-0-ra kikaptak a Mallorca vendégeként. A királyi gárdát sérülések is hátráltatják, Luka Modric, Gareth Bale, Toni Kroos és Lucas Vazquez keddi játéka is kérdéses, a kapus Thibaut Courtois-ra pedig továbbra is össztűz zúdul a szurkolók részéről, akik nem értik, hogy miért ő élvezett előnyt a nyáron a PSG-hez távozott Keylor Navasszal szemben.

csapata nagy bajba kerülhet Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Mondhatnánk, hogy a múlt a Real mellett van, de 2013-ban, amikor legutóbb a BL-ben Törökországban találkozott a két csapat, a madridi hat gólból Cristiano Ronaldo rúgott hármat, köztük ezt:

Bár a Bundesligában nem nyújt ellenállhatatlan teljesítményt - az utóbbi két mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett -, a Bayern München a BL B csoportjában a harmadik sikerét gyűjtheti be az Olimpiakosz stadionjában, és megerősítheti éllovas pozícióját.

A hazai és a nemzetközi porondon is hullámvölgyben lévő Tottenham az előző fordulóban megalázó, 7-2-es vereséget szenvedett a bajoroktól Londonban,

és bár a tavalyi, döntős szerepléssel végződött BL-szezont is úgy kezdte, hogy az első három meccsén mindössze egy pontot szerzett, a szurkolók nem szeretnék, ha ez a forgatókönyv megismétlődne. Mauricio Pochettino tanítványai megint hazai környezetben léphetnek pályára, ellenfelük a három ponttal második Crvena zvezda lesz.

Újabb bajor parádé jöhet a BL-ben? Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

A C csoportban az ugyancsak százszázalékos teljesítménnyel álló Manchester City a pont nélküli, BL-újonc Atalanta ellen folytathatja menetelését az Etihad Stadionban. A négyes másik találkozóján pedig két hárompontos csapat, a Sahtar Donyeck és a Dinamo Zagreb csap össze egymással Harkivban.

Bár sztárcsatárára, Joao Felixre sérülés miatt valószínűleg nem számíthat, az Atlético Madrid a Bayer Leverkusen elleni hazai összecsapáson is megpróbálja tartani a lépést a D jelű négyest vezető Juventusszal: két forduló után a spanyoloknak és az olaszoknak is négy pontjuk van. A madridiak otthon 11 meccs óta veretlenek az európai porondon, és várhatóan nem a pont nélkül utolsó németek fogják megszakítani ezt a sorozatot. A Juventus ezúttal a Lokomotiv Moszkvával csap össze Torinóban.

Az Atlético Madrid-Leverkusen és a Sahtar Donyeck-Dinamo Zagreb meccs 18.55-kor kezdődik, a Club Brugge-PSG, a Galatasaray-Real Madrid, a Juventus-Lokomotiv Moszkva. a Manchester City-Atalanta. az Olimpiakosz-Bayern München és a Tottenham-Crvena zvezda meccs 21.00 órakor kezdődik.