Társoldalunk:

Az első és az utolsó percben is gólt kapott a Bayern München

2019.10.19. 17:35

Az Augsburg már a 27. másodpercben gólt szerzett a Bayern München ellen, de a bajnokcsapat egyenlíteni tudott, majd fordított, mégsem tudott nyerni. Gulácsi Péter és Willi Orbán is végig a pályán volt a Wolfsburg ellen döntetlent játszó RB Leipzigben, míg Szalai Ádám a kispadon ülte végig csapata, a Mainz düsseldorfi vereségét, ahogy Sallai Roland sem lépett pályára az ugyancsak pont nélkül maradó Freiburgban.

Az Augsburg annyira jól kezdte a Bayern München elleni mérkőzést, hogy Marco Richter góljával már a 27. másodpercben megszerezték a vezetést. Innen kezdve viszont jóformán csak a címvédő volt a pályán, és Robert Lewandowski fejesével a 14. percben ki is egyeníltettek. A második félidő elején Serge Gnabry is betalált, aki sorozatban a nyolcadik gólját szerezte idegenben. A vége azonban meglepetés lett, mert az Augsburg a rendes játékidő ráadásában az izlandi Finnbogasson góljával ki tudott egyenlíteni.

Ugyancsak nem sikerült három pontot szereznie az RB Leipzignek, amelyikben Gulácsi Péter és Willi Orban is végig a pályán volt. A német válogatott támadó, Timo Werner az 54. percben szerzett vezetést a lipcseieknek, de az előnyt nem tudták megtartani, mert Wout Weghorst a 82. percben egyenlíteni tudott.

Szalai Ádám továbbra is adós első Mainzi góljával, igaz ezúttal erre nem sok esélye nyílt, ugyanis nem léphetett pályára Düsseldorfban. Amiben komoly szerepet játszott, hogy az első félidő ráadásában a játékvezető második sárga lappal kiállította a mainziak középpályását, Edimilson Fernandest. Az emberelőnnyel élni is tudtak a hazaiak, és végül 1-0-ra megnyerték az alsóházi találkozót.

Ugyancsak nem lépett pályára válogatottban Horvátország és Azerbajdzsán ellen is jól mozgó Sallai Roland sem, aki így a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Freiburg 2-0-ra kikap az Union Berlin otthonában. A fővárosiak, hasonlóan az Augsburghoz, ugyancsak az első percben szerezték meg a vezetést. 

A Hertha Berlin a Werder Bremen otthonában szerzett egy pontot, miután Lukebakio a 70. percben kiegyenlítette a hazaiak 7. percben megszerzett előnyét.

Eredmények, Bundesliga 8. forduló:
Augsburg–Bayern München 2-2 (1-1)
Union Berlin–Freiburg 2-0 (1-0)
Werder Bremen–Hertha 1-1 (1-0)
RB Leipzig–Wolfsburg 1-1 (0-0)
Düsseldorf–Mainz 1-0 (0-0)