Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Liga (LFP) azzal a kéréssel fordult a spanyol szövetséghez (RFEF), hogy a szezon első El Clásicóját a katalóniai tüntetések miatt jövő szombaton ne Barcelonában, hanem Madridban rendezzék meg. A katalán Mundo Deportivo értesülései szerint ebbe azonban az FC Barcelona nem megy bele. Szerdán a madridi AS már megírta, hogy az ötlet a madridiaknak sem tetszik.

A liga érvelése szerint a tüntetések veszélyeztetik a madridi játékosok biztonságát, továbbá az útlezárások nehezítik a vendégcsapat közlekedését Barcelonában.

Továbbra is tüntetnek a katalán függetlenségi mozgalom mellett Forrás: MTI/AP/Manu Fernández

Az idény második El Clásicóját márciusban rendezik, a mostani ötlet szerint azt bonyolítanák le a Camp Nouban.

Kedd este több katalóniai városban voltak tüntetések, a demonstrálók utakat és vasútvonalakat zártak le, és sok helyütt összetűztek a rohamrendőrökkel, tiltakozva a katalóniai függetlenségi vezetőket börtönnel sújtó hétfői ítélet ellen. A válogatott szünetet követően az FC Barcelona több játékosa, például Frenki De Jong és Ivan Rakitic is a reptéren ragadt.

A katalán klub levélben közölte, hogy nem fogadja el a helyszínváltoztatást, arra azonban nyitott, hogy az október 26-ára kiírt összecsapást új időpontban rendezzék meg.

Messi legendás gólöröme a madridi Santiago Bernabéu Stadionban Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A Marca értesülései szerint, ha a katalánok belemennek a halasztásba, december 18-án rendezhetik meg az idény első Clásicóját.