A spanyol liga újra megpróbálkozik a miami mérkőzés tervével

Washington Redskins v Miami Dolphins GettyImageRank3 SPORT nfl afc nfc AMERICAN FOOTBALL nfl action nfl photos nfl 100 day game national football league
MIAMI, FLORIDA - OCTOBER 13 Miami Dolphins Cheerleaders perform during a time out against Washington Redskins at Hard Rock Stadium on October 13, 2019 in Miami, Florida. Mark Brown/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
 A Spanyol Labdarúgó Liga (LFP) azzal a kéréssel fordult a spanyol szövetséghez (RFEF), hogy járuljon hozzá a Villarreal-Atlético Madrid bajnoki mérkőzés Miamiban való megrendezéséhez.

Javier Tebas ligaelnök kiemelte: reményeik szerint ehhez a tervükhöz már megkapják a szükséges engedélyeket, és az észak-amerikai profi kosárlabda (NBA), valamint amerikaifutball (NLF) bajnokságokhoz hasonlóan rendezhetnek az érintett országokon kívüli, tengerentúli összecsapásokat.

A Villarreal-Atlético Madrid találkozóra a kiírás szerint december második hétvégéjén, a spanyol bajnokság 16. fordulójában kerül sor, Tebas és a liga tervei szerint a Miami Dolphins amerikaifoci-csapatnak otthont adó Hard Rock Stadionban.

Az előző szezonban a Barcelona-Girona mérkőzéssel voltak hasonló tervei a ligának, de a spanyol szövetség ellenezte az ötletet.