Társoldalunk:

Kínába igazolhat a magyar válogatott hátvédje

2019.10.17. 11:20

Ukrán lapinformációk szerint távozhat a Dinamo Kijev csapatától a magyar válogatott védője, Kádár Tamás. Ötmillió euróért szerződtetné egy kínai csapat.

A kínai élvonalban szereplő és ott a 13. helyen álló Hopej China Fortune szerződtetné Kádár Tamást, a Dinamo Kijev magyar válogatott védőjét. A távol-keletiek 5 millió eurót fizetnének a bekkért. Közel egy évvel ezelőtt az orosz Zenint Szentpétervár 8 millió eurót ajánlott Kádárért, az ukránok  akkor nem akarták elengedni védelmüknek az egyik alapemberét. Az ukrán bajnokságban a harmadik helyen álló kijevi gárda ebben az idényben is kulcsjátékosként számol Kádárral, mind a tíz bajnokin pályára küldte 29 éves légiósát, kilenc alkalommal kezdőként. A nemzetközi porondon is négy találkozón játszott már a magyar védő.

Kádár Tamás alapember az ukrán fővárosbanForrás: AFP/Sergei Supinsky

A Hopej China Fortune a 30 ezres Langfang Stadionban játsza hazai mérkőzéseit, keretében pedig olyan, nemrég még Európában futballozó klasszisok is találhatóak, mint a kétszeres BL-győztes argentin Javier Mascherano, vagy honfitársa, az olimpiai bajnok és vb-ezütérmes Ezequiel Lavezzi.

(csakfoci.hu)