Társoldalunk:

Végleges a világbajnokságra utazó U17-es válogatott kerete

2019.10.16. 20:34

Szerda délután Telkiben gyűltek össze az U17-es világbajnokságra utazó magyar válogatott játékosai, Preisinger Sándor kijelölte a végleges keretet a tornára - számolt be róla az mlsz.hu.

A brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar válogatott október 19-én utazik el a torna helyszínére, ahol október 26-án kezdi meg szereplését. A világbajnokságra 18 mezőnyjátékost és 3 kapust lehetett nevezni az október 16-i határidő végéig, a keretben a torna kezdetéig csak sérülés esetén lehet változtatni. Arra az esetre, ha valaki a torna kezdetéig megsérül, két tartalékjátékos is a csapattal utazik, őket az első mérkőzést megelőző napig utólag lehet nevezni a sérült játékos(ok) helyére.

A keret természetesen a világbajnoki részvételt kiharcoló játékosokra épül, a világbajnokságra nevezett huszonegy labdarúgóból tizenheten ott voltak a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon is. Az őszi edzőtáborozásokra meghívott játékosok közül mindenkire számíthat Preisinger Sándor, sérülés miatt senkit sem kellett kihagyni a keretből. "Nem volt könnyű dolgom a végső keret kialakításakor, mert csupán huszonegy játékost lehetett nevezni a világbajnokságra, pedig az elmúlt egy évben nyújtott teljesítmény alapján ennél többen megérdemelték volna, hogy ott lehessenek velünk Brazíliában – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor. – Ezúton is köszönöm azoknak a kerettagoknak a munkáját, akik sokat tettek a csapatért, de most nem utazhatnak el a válogatottal, a mostani vb-szereplés az ő sikerük is. Három napunk lesz Telkiben az elutazás előtt, ebben az időszakban már próbálunk alkalmazkodni a brazíliai időzónához, és minden szempontból felkészülni a ránk váró feladatra."

Az elutazásig hátralévő napokban az edzések mellett egy zártkapus felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, ezt az NB II-es Nyíregyháza ellen játssza le a csapat pénteken.

A magyar U17-es válogatott vb-re utazó kerete:
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Red Bull Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Baráth Péter (DVSC)
Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk), Molnár Rajmund (Benfica)
Tartalékok: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Hajdú Roland (Ferencváros)