Vágólapra másolva!
Mindegy, hogy fejjel vagy lábbal, ballal vagy jobbal, szabadrúgásból vagy tizenegyesből, klubjával vagy a válogatottban, Cristiano Ronaldo minden testrészével képes gólt szerezni. A portugál támadó az ukránok elleni Eb-selejtezőn megszerezte pályafutása 700. gólját. Most nézzük meg, hogyan jutott el eddig a hihetetlen magas számig.

Miután Cristiano Ronaldo meglőtte 700. gólját tétmérkőzésen a kedd esti Ukrajna ellen elveszített Európa-bajnoki selejtezőben, számos statisztika látott napvilágot. Legtöbb gólját a Real Madridban szerezte, 450 gólja madridi klubrekord. Ahogyan ő a portugál válogatott gólrekordere is, immáron 95 találattal. Kedvenc ellenfelei egyaránt Spanyolországból vannak, négy olyan csapat is van, akiknek a kapuját legalább húsz alkalommal bevette. A spanyol bajnokságban 311-szer szerzett gólt, a BL-ben ő a rekorder.

Ronaldo számai félelmetesek Forrás: Goal.com

442 gólt lőtt jobb lábbal, de fejjel és bal lábbal is bőven 100 felett rúgott eddig. 700-ból 595 alkalommal a tizenhatoson belülről volt eredményes, 105-ször azon kívülről. Tizenegyesből, illetve szabadrúgásból összesen 168 alkalommal talált a kapuba.

A statisztikusok még azt is összeszedték, hogy milyen színű mezben, hány alkalommal szerzett gólt. Ebben a Real Madrid miatt a fehér, és a Manchester United miatt a piros színek járnak az élen.

A labdarúgás történetében ő lett az ötödik játékos, aki elérte a 700 gólt. Az első helyen álló Pelétől már csak 57 gól választja el, és ha azt nézzük, hogy hány éves (34), és milyen fizikai állapotban van, simán megelőzheti a legendás brazilt is.