Társoldalunk:

Eksztázisban ünnepelte Ronaldóék legyőzését és az Eb-kijutást - videó

2019.10.15. 18:06

Ukrajna hétfőn este 2-1-re legyőzte Portugáliát, ezzel kijutott a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra. Örült az egész ország, de legjobban biztos, hogy a csapat védője, Olekszandr Zincsenko ünnepelt.

A 22 éves Zincsenko adrenalin szintje nem nagyon esett le a lefújást követően, mint egy kántáló tasmán ördög, úgy pörgött, ugrált és énekelt a mérkőzés elemzésére készülő szakértők között az alkalmi tévéstúdióban. 

A fiatal mindenes, aki klubjában a Manchester Cityben többnyire balhátvéd, a válogatottban azonban a középpálya különböző pontjain tűnt fel, a második nagy tornájára készülhet. A 2016-os franciaországi Eb-re még csak a keret legfiatalabb játékosaként, három válogatottsággal a háta mögött utazott el. A csapat mindhárom csoportmeccsét elveszítette (Németországtól és Észak-Írországtól 2-0-ra, Lengyelországtól 1-0-ra kapott ki), Zincsenko pedig sorrendben 17, 7, illetve 73 percet tölött a pályán. Andrij Sevcsenkónál már alapember, mind a hét Eb-selejtező mérkőzést végigjátszotta, a litvánok elleni idegenbeli találkozón még egy gólt is szerzett.

Így érthető az öröme, hiszen alaposan kivette a részét a sikerből, és jövő nyáron talán az ukrán válogatott is azt a formát hozza, amivel megnyerték a selejtező csoportot.