Vágólapra másolva!
Kedden este a finn labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte az örmény együttest Turkuban, így Markku Kanerva csapata nyolc lejátszott meccs után továbbra is a J csoport második helyén áll, és nagy lépést tett a 2020-as Eb-szereplés felé.

A finnek megnyerték a Nemzetek Ligája C divíziójának 2-es csoportját, és az Eb-selejtező sorozatban is remekelnek. Hét lejátszott meccs után a csoport második helyen állnak a már kijutott olaszok mögött. Azonban a legutóbbi két rangadójukat elvesztették – szeptemberben az olaszoktól, múlt szombaton a bosnyákoktól kaptak ki -, így az örmények ellen muszáj volt otthon tartaniuk a három pontot. Jól is kezdtek a finnek, a meccs elején rengeteg helyzetet kialakítottak, a vezetést azonban egy szerencsés góllal szerezték meg a 31. percben. Egy baloldali szöglet után az örmények kapusa rossz helyre ütötte a labdát, a kapu előtt álló Fredrik Jensen pedig öt méterről a hálóba emelt.

A második félidőt is remekül kezdték a finnek, el is dönthették volna a meccset, de a gólszerző Jensen és a finnek legnagyobb sztárja, Teemu Pukki is kihagyott egy helyzetet.

A 61. percben növelték az előnyüket a hazaiak.

A csereként beálló Joel Pohjanpalo szerzett labdát az örmények térfelén, majd tökéletes labdát tálalt Pukki elé, aki rávezette a kapusra, majd elegáns mozdulattal átnyeste fölötte a labdát. A finn csatár a nyolcadik meccsén már a hatodik gólját lőtte az Eb-selejtező sorozatban.

A 69. percben eldönthették volna a meccset a finnek.

Robin Lod ment el a jobb oldalon, a középre lőtt labdájára Pohjanpalo robbant be a kapu elé, de néhány centivel lemaradt az átadásról.

Az utolsó húsz percben az örmények feljebb jöttek, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, míg a finnek a 89. percben egy kontratámadás végén kialakították a végeredményt. Pukki másolta le saját gólját, miután kilépett ziccerben, és egy hanyag mozdulattal ismét átpörgette a labdát a kimozduló örmény kapus fölött.

A finn csatár a nyolcadik meccsén már a hetedik gólját lőtte az Eb-selejtező sorozatban.

Győzelmükkel a finnek továbbra is a csoport második helyén állnak, öt ponttal megelőzve a bosnyákokat, akik 2-1-re kikaptak Görögországban.

A finnek Eb-szereplése majdhogynem garantált, ugyanis november 15-én a csoport leggyengébb csapatát, a kétpontos Liechtensteint fogadják.

J csoport:
Finnország-Örményország 3-0 (1-0)
gól: Jensen (31.), Pukki (61., 89.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Olaszország 24 pont, 2. Finnország 15, 3. Bosznia-Hercegovina 10 (17-14), 3. Örményország 10 (13-15), 5. Görögország 8, 6. Liechtenstein 2