A levegőből érkező támadásoktól is védve lesznek a Real Madrid focistái

Drone flying against blue sky drone flying mid air clear sky blue sky BLUE COLOUR CAST SURVEILLANCE TECHNOLOGY futuristic no people outdoors day colour image photography HORIZONTAL color image color images colour images
Drone flying against blue sky
Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetősége úgy döntött, hogy az eddigieknél is jobban fogja őrizni a játékosokat és szakmai stáb tagjait, érkezzen bárhonnan, akár a levegőből is támadás.

Persze, nem fegyveres támadókra kell gondolni: a klub a drónok ellen készül egy biztonsági zónát létre hozni a csapat valdebebasi edzőtábora körül, írja a Marca. A bázis a madridi repülőtér közelében van, így már eleve egy kiemelten védett zónában helyezkedik el, a vezetőség azonban úgy döntött, hogy a játékosokat az utóbbi időben ért kellemetlenségek – több madridi focista, legyen szó Real- vagy Atlético-játékoshoz is betörtek – után megteszi ezt a lépést.

A Real Madrid edzése Valdebebasban: csak rájuk tartozik Forrás: NurPhoto/Raddad Jebarah/NurPhoto/Raddad Jebarah

Drónokkal zavartak már meg futballmeccset (a leghíresebb eset egy 2014-es szerb-alábn meccsen történt), de a brazil Grémio, például a Libertadores-kupa ellenfele, a Lanús elleni kémkedésre használta, miközben egyre több klub használja a célnak megfelelően: saját edzéseik rögzítésére a levegőből.