Vágólapra másolva!
A brazil Neymar combsérülés miatt négy hétig nem léphet pályára a Paris Saint-Germainben.

A PSG 27 éves támadója a vasárnapi Nigéria elleni felkészülési mérkőzés nyolcadik percében egy sprint után kapott a combjához, majd öt perccel később le is kellett cserélni, így rövidre sikerült 101. fellépése a válogatottban.

A párizsi klub a hivatalos honlapján tudatta, hogy a világ legdrágább játékosa négy hétig nem léphet pályára. Ez azt jelenti, hogy Neymar kihagyja csapata következő két Bajnokok Ligája-mérkőzését. Biztosan nem léphet pályára október 22-én, a Club Brugge otthonában, és november 6-án sem játszhat a belgák elleni párizsi meccsen.

A brazil támadónak a bajnokikkal együtt minden bizonnyal hat meccset kell kihagynia, de ha a felépülése jól halad, akkor november 26-án pályára léphet a Real Madrid elleni BL-rangadón.

Neymar megsérült a 101. válogatott mérkőzésén Forrás: AFP/Roslan Rahman

Igaz, a párizsiak eddig hat pontot szereztek két meccsen, míg a Real Madrid csak egyet. Ha a PSG megnyeri a Club Brugge elleni következő két meccsét, akkor továbbjut a csoportjából, így a madridi találkozónak már nem lesz tétje – párizsi szempontból -, ezért könnyen lehet, hogy Neymar játékát sem kockáztatják majd.