Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatója után szerdán este a horvát csapat is megtartotta sajátját, a szövetségi kapitány Zlatko Dalic mellett a Real Madrid sztárja, Luka Modric válaszolt az újságírók kérdéseire.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Splitből, Horvátországból.

A középpályásnak egy horvát kolléga mindenekelőtt gratulált a bajnoksgában lőtt hétvégi bombagóljához és arról érdeklődött, holnap is lehet-e számítani valami hasonlóra?

"Természetesen örülék, ha góllal segíthetném a csapatot, de nem az a fontos, hogy ki lövi, hanem hogy meglegyen a győzelem és a három pont, amivel biztosan a csoport élén maradnánk."

A csoporttal kapcsolatban arról is kérdezték a játékost, vajon melyik együttest tartja Horvátország legnagyobb vetélytársának? Modric emlékeztetett, hogy

az egyik legkiegyenlítettebb csoportról van szó, ahol még négy csapatnak is reális esélye van a kijutásra,

kiemelni viszont egyet sem szeretett volna, szerinte ugyanis mindegyiknek mások és mások az erényei és a gyengeségei.

Természetesen a nemzeti együttes Splitbe való visszatérése is szóba került, ezzel kapcsolatban így vélekedett. "Emlékszem egy Grúzia elleni meccsre, amelyet a Poljud Stadionban játszottunk, és meglepetésre a vendégek szereztek vezetést, nem is igazán ment jól a játék a csapatnak.

Végül tudattták a középpályással, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya Marco Rossi is szurkolt a horvátoknak az oroszországi világbajnokságon, ezzel kapcsolatban amellett, hogy megköszönte,

viccesen csak annyit jegyzett meg, hogy talán az egész világon mindenki nekik szurkolt, Franciaországot leszámítva.

Zlatko Dalic és Luka Modric a horvát válogatott meccs előtti sajtótájékoztatóján Forrás: Origo

Zlatko Dalic az Origo kérdésére elárulta, a magyar oldalon hiányzó kulcsemberek nem befolyásolták csapata felkészülését, saját taktikájukra, és magukra koncentráltak.

A találkozó elejétől élesnek kell lennünk, viszont ha nem lesz meg a gyors vezetés, akkor is arra kérem a szurkolókat, hogy végig álljanak mellettünk, és legyenek türelmesek, ugyanezt kértem a játékosaimtól is."

És ha már szurkolók természetesen Dalic sem úszhatta meg a spliti stadionra vonatkozó kérdést, amely ráadásul a szakemberben különösen kedves emlékeket ébresztett. "Többször játszottam a Hajduk csapatában, így

mindig nagy örömmel térek vissza a Poljudba. Futballistaként is felemelő érzés volt itt pályára lépni, biztos vagyok benne, hogy a drukkereink holnap is kitesznek magukért."