Társoldalunk:

Könnyen lehet, hogy az angol fociválogatott levonul majd a pályáról

2019.10.09. 07:44

Tammy Abraham, a Chelsea angol válogatott játékosa azt mondta, a csapat dönt majd arról, hogy rasszista megnyilvánulások esetén levonul-e a pályáról vagy sem.

Az angol válogatott tagjait egyre gyakrabban éri rasszista támadás, és az UEFA látszólag tehetetlen. A játékosok most úgy döntöttek, közösen hagyják el a pályát, ha egyiküket ismétlődő rasszista támadás éri meccs közben.

Gareth Southgate csapata pénteken Csehországban lép majd pályára, majd Bulgáriával találkozik október 14-én. Szófiában eleve részben zárt kapus lesz a meccs, mert a bolgár szurkolók még júniusban rasszista rigmusokat énekeltek a Koszovó és Csehország elleni meccsen.

Tammy Abraham szerint az egész angol válogatott levonul a pályáról, ha úgy adódikForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Metin Pala

Gareth Southgate hétfő este ült le a játékosokkal, és közösen az esetleges levonulás mellett döntöttek.

Az UEFA protokollja egyébként ilyen esetben az, hogy az érintett játékos első körben szól a csapatkapitánynak, aki jelzi a támadást a játékvezetőnek. A játékvezető megállítja a játékost, és szól a hangosbeszélőnek, hogy figyelmeztesse a közönséget.

A második esetnél a játékvezető lehívhatja a játékosokat a pályáról, és be kell mondani, hogy újabb sértegetésnél a meccset beszüntetik. Ebben az esetben a játékvezető a csapatkapitányokkal és a csapatvezetőkkel közösen dönt az esetleges beszüntetésről.

Tammy Abraham szerint az angolok nem fogják megvárni ezt a háromlépcsős metódust, ha úgy látják, ennek semmi hatása nincsen.

"Harry Kane azt mondta, ha valakivel ilyesmi előfordul, és nem akarja folytatni a játékot, akkor mind levonulunk. Egy csapat vagyunk, ha valakit bántanak, akkor az egész csapatot bántják. Megbeszéltük, ha úgy érezzük, levonulunk, az eredménytől függetlenül. Szerintem nem jó a rendszer. Túl sok esélyt ad. Ami egyszer előfordul, az többször is meg fog történni" - mondta Abraham.