Vágólapra másolva!
A magyar kispályás fociválogatott 22-0-ra kiütötte Kolumbiát az ausztráliai Perthben zajló minifutball-világbajnokság nyolcaddöntőjében, kedden. Nagy Lajos csapata szerdán a negyeddöntőben magyar idő szerint 10 órakor Ukrajnával találkozik.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány a találkozót megelőző taktikai értekezleten ismét motivációs videóval készült, amely elmondása szerint személyes kedvence. A játékosokat elnézve mindenkihez eljutott az üzenet, így Kolumbia ellen az akarással nem volt gond.

A mérkőzés előtt pedig ismét meghallgathatták a futballisták a magyar himnuszt az egész vb-n a csapat mögött álló szurkolókkal közösen.

Az összecsapás elképesztő hőségben kezdődött - Perthben valahogy a 31 fok sokkal melegebbnek tűnik, mint Magyarországon -, így ezzel is meg kellett küzdeniük a válogatott játékosainak. Érdekesség, hogy a kolumbiai focisták ki sem mentek a pályára melegíteni, ez feltűnt a magyar válogatottnak is, de Nagy Lajos nem engedte, hogy ez elterelje a játékosok figyelmét.

A meccs első lehetősége Gregus Richárd előtt adódott, de kicsit hosszú volt az indítás, így nem sikerült már kapura irányítani a labdát közelről. A 2. percben Gregus beadására érkezett középen Suscsák Máté, de Juan Camillo Ospina jól vetődött ki a kapujából.

A 4. percben pedig jött az első magyar gól, Seregy Tamás lőtt 8 méterről szépen a bal felsőbe.

Két perccel később Nicolas Hoyos lőtt távolról, de jócskán kapu mellé, majd Fritz Attila próbálkozott, de ez sem talált kaput.

A magyar gól után felpörgött az összecsapás, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a befejezések nem sikerültek. A 10. percben viszont jött az újabb magyar találat, Barabás Miklós növelte a magyar előnyt.

Egy perccel később pedig már 3-0 volt az eredményjelző, miután Barabás második gólját is megszerezte közelről.

A magyar válogatott könnyedén győzte le Kolumbiát Forrás: Origo

A 12. percben pedig ismét Seregy Tamás volt eredményes, majd egy elképesztő támadás végén a harmadik találatát is megszerezte a fiatal játékos, ekkor már 5-0 volt az állás,

és ekkorra már el is dőltek a legfontosabb kérdések. A 15. percben Sós Márkó szabadrúgása szállt kapu fölé nem sokkal, ez is jó próbálkozás volt. A 17. percben pedig tovább nőtt a különbség, ezúttal Barabás nem akart lemaradni a csapattársától, és egy szépen lekészített labdát könnyedén lőtt a hálóba.

Egy kis szusszanás után jöttek az újabb magyar gólok. A 21. percben Barabás, egy perccel később Égető Márk, majd megint Barabás talált be.

A félidő hajrájában összejött a 10. találat is, megint Barabás lőtt nagy gólt, ez volt neki a 6. gólja a mérkőzésen, egészen elképesztő.

A második játékrész is magyar góllal indult, a 27. percben Fritz Attila kiszolgálása után Seregy lőtt újabb gólt. Egy perccel később pedig Ladányi Dávid is betalált a kapu torkából.

Kitömte Kolumbiát a magyar kispályás fociválogatott Forrás: Origo

A 30. percben pedig Suscsák Máté is gólt szerzett egy szögletet követően, ekkor már 13-0 volt az állás.

És ha egy üzlet beindul, Égető gólpasszából újabb Suscsák-gól jött pillanatokkal később. Kolumbia kapust is cserélt, hátha így meg tudják állítani a magyar gólgyártást. A kapus azonban nem vett fel sípcsontvédőt, így emiatt állt egy kicsit a játék.

A 35. percben Ladányi meglőtte a második gólját, 7 méterről tekert a bal felsőbe (15-0). Még az is belefért, hogy Tornyai Viktor egy méterről kapu fölé lőjön. Kolumbia teljesen szétesett, a magyar csapat akkor alakított ki ziccert, amikor csak akart.

A 39. percben jött az újabb magyar találat, Suscsák Máté is megszerezte a harmadikat (16-0).

A 44. percben érkezett a 17. magyar találat, méghozzá gyönyörű egyérintős játék végén Ladányi volt eredményes bevetődve, pillanatokkal később ellőbb Tornyai Viktor, majd Fritz Attila is feliratkozott a góllövők közé (19-0). A meccs 20. gólját is Fritz Attila szerezte egy gyors kontra végén. A 48. percben

Barabás volt nagyon önzetlen, így Sós Márkónak nem volt nehéz dolga, majd Sós gyorsan lőtt még egy gólt, ezzel zárult a meccs (22-0).

WMF világbajnokság, Perth, Ausztrália, nyolcaddöntő, 10.08.
Magyarország-Kolumbia 22-0 (10-0)
Gólszerző: G. Barabás (6.), Seregy (4), Suscsák M. (3), Ladányi (3), Fritz A. (2), Sós M. (2.), Égető (1), Tornyai V. (1)

A magyar kispályás fociválogatott szerdán magyar idő szerint 10 órakor Ukrajna ellen játszik a negyeddöntőben.