Angol válogatott lehet a Chelsea csodagyereke

Tammy Abraham
Chelsea's English striker Tammy Abraham (C) celebrates after scoring their fourth goal, his third during the English Premier League football match between Wolverhampton Wanderers and Chelsea at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on September 14, 2019. (Photo by GEOFF CADDICK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Chelsea támadója, Tammy Abraham kiváló kezdte a Premier League 2019-20-as szezonját, hét mérkőzésen hét gólt szerzett. Nigéria és Anglia is szeretné a saját válogatottjában tudni a játékost, de úgy tűnik, hogy Gareth Southgate csapata lesz a befutó.

A Chelsea támadója nigériai szülők gyerekeként született Angliában, szerepelt az angol korosztályos válogatottakban és egyszer a felnőtt nemzeti csapatban is felkészülési mérkőzésen. A Telegraph információ szerint Nigéria sokáig próbálta meggyőzni Abrahamot, hogy az ő válogatottjukat válassza, de úgy tűnik, hogy a játékos nem lesz a nigériai nemzeti csapat tagja.

Abraham berobbant a Chelsea-be ebben a szezonban Forrás: AFP/Geoff Caddick

Gareth Southgate az angol válogatott szövetségi kapitánya meghívta Abrahamot a Bulgária és Csehország elleni Eb-selejtezőkre készülő keretbe. Ha a támadó pályára is lép a két meccs valamelyikén, akkor később nem játszhat más nemzet válogatottjában.

Egy biztos, hogy mindkét nemzeti csapat számára nagy erősítést jelentene a játékos, hiszen remek formában van, hét mérkőzésen hét gólt szerzett eddig a Premier League idei szezonjában.