Vágólapra másolva!
A Manchester United az Arsenalt fogadta a Premier League 7. fordulójában. A szakadó esőben lejátszott mérkőzésen az első félidő végén McTominay szerzett vezetést a hazaiaknak, majd az 57. percben Aubameyang kiegyenlített. A 60. perc után mindkét csapat rengeteg helyzetet alakított ki, de gólt már egyik együttes sem szerzett, így 1-1-es végeredménnyel zárult a mérkőzés. 

A Manchester United és az Arsenal egymás elleni mérkőzései a csapatok bajnoki tabellán elfoglalt helyezésüktől függetlenül mindig rangadónak számítanak.

Ebben a szezonban azonban nem ennek két együttesnek a jó teljesítményéről szólnak a Premier League küzdelmei.

A manchesteriek egyelőre várakozáson alul teljesítenek a mostani idényben, a legutóbbi hat hazai bajnokijukból hármat elveszítettek. Ole Gunnar Solskjaer csapata az előző fordulóban 2-0-ra kikapott a West Ham vendégeként, majd a Ligakupában is megszenvedett a továbbjutásért, csak tizenegyesekkel tudta búcsúztatni a harmadosztályú Rochdale együttesét. Pogbáék számára mentálisan sokat segített volna egy győzelem a nagy rivális ellen.

Pogbáék számára nem indult jól a bajnokság Forrás: AFP/Paul Ellis

Az Arsenal az előző körben fordulatos meccsen verte az Aston Villát, majd a hétközi Ligakupa-mérkőzésen 5-0-ra nyert a másodosztályú Nottingham ellen. A csapat gaboni válogatott csatára, Pierre-Emerick Aubameyang 6 gólos volt már a bajnokságban, így Unai Emery joggal várta tőle a gólt a rangadón is.

Szakadó esőben kezdődött el a találkozó, ahol főleg a középpályán zajlott a játék az első percekben. Aktívan kezdte a meccset az Arsenal, az együttes frissen kinevezett csapatkapitánya, Xhaka próbálta meg elosztani a vendégek között a labdát. Az első tíz perc után a Manchester United átvette a kezdeményezést, a 10. percben egy szöglet után Rashford elé került a labda, de az angol támadó nem tudta már a kapura irányítani. A Vörös Ördögök fiatal balszélsője, Daniel James okozta a legtöbb fejtörést az Arsenal számára, többször is sikeresen lefutotta Chamberst. A játékrész közepén egy hazai Pereira-lövés és egy Pépé-helyzet mellett főként durva szabálytalanságokat láthattak a nézők. Rendkívül parázs hangulat uralkodott a pályán.

Pereira volt a hazaiak egyik legjobbja az első félidőben Forrás: AFP/Paul Ellis

A 42. percben szinte új meccs kezdődött. Pogba varázslatos ütempasszt tett Marcus Rashford elé, aki meccs eddigi legnagyobb helyzetét hagyta ki. Egy perccel később Pereira ígéretes fejese nem talált kaput, majd a kontrából Guendouzi lőtt az oldalhálóba. A 45. percben végül a Manchester United megszerezte a vezetést, McTominay 16 méterről ellőtt labdáját Leno kapus nem tudta védeni.

A fordulást követően az Arsenal megpróbálta többet birtokolni a labdát, de a félidő elején nem tudott nagy helyzetet kialakítani, a United kontrái voltak igazán veszélyesek.

Az 57. percben a Manchester eladott egy labdát a saját térfelén amire Aubameyang lecsapott és tizenegy méterről De Gea kapujába lőtte. A játékvezető először les miatt szabadrúgást ítélt, de egy perccel később a VAR-technológia segítségével megadta a gólt.

Az egyenlítés után elkezdtek intenzívebben támadni a csapatok, először Saka az Arsenalnak, majd Pogba és McTominay a Unitednek szerezhette volna meg a vezetést. Az első félidőben látott szabálytalanságokkal töredezett játékot követően a második játékrészben kifejezetten élvezetes akciókat mutattak be a csapatok.

Aubamenyag a hetedik gólját szerezte ebben a szezonban a PL-ben Forrás: AFP/Paul Ellis

Az utolsó tíz percben hiába támadott mindkét együttes, Marcus Rashford 17 méteres szabadrúgásán kívül nagy helyzet már nem alakult ki, így 1-1-es végeredménnyel zárult a Premier League 7. fordulójának a rangadója.

Premier League, 7. forduló:
Manchester United-Arsenal 1-1 (1-0)