A három pontnál is többet nyert a Fradi a hétvégén az NB I-ben

A gólszerző ferencvárosi Leandro a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 7. fordulójának legnagyobb nyertese a Ferencváros, amely - Leandro késői góljának köszönhetően - kihasználta az eddig 100 százalékos MOL Fehérvár botlását, és három pontot faragott az éllovassal szembeni hátrányából. A Debrecen három győzelemmel kezdett, azóta azonban nagyon mély gödörben van a hajdúsági csapat, sorozatban a harmadik vereségüket könyvelhették el. A Kaposvár és a Zalaegerszeg pedig azt bizonyította, hogy nem akarnak kiesni - azok után, hogy a nyáron feljutottak.

Ez volt az a gól, amely a Fradinak három pontot hozott a Kisvárda elleni meccsen.

"Teljes mértékben pariban voltunk a Fradival, nekünk volt több helyzetünk, de nem tudtuk berúgni őket" - mondta Gosztonyi András, a Kisvárda játékosa.

"Nem is tudom, mit mondjak, gratulálok a csapatnak, ahogy most fociztak. Csak a gól hiányzott, három nagy helyzetünk volt, ezeket be kell rúgni, és akkor visszük haza a három pontot. A játékosoknak azt mondtam, jól játszottak.

Szomorú vagyok és ideges, mert ebben a meccsben több volt számunkra"

- fejtegette a Kisvárda edzője, Miriuta László.

A gólszerző ferencvárosi Leandro a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen Forrás: MTI/Czagány Balázs

Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője a következőket nyilatkozta:

Hátul kompakt volt az ellenfél, így nehezen, de nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk. Voltak helyzeteink, de jóval több kellett volna. Minden meccsből tanulunk, a maiból is. Két meccset kell játszanunk hetente, ehhez nem vagyunk hozzászokva még, de az Európa-liga egész más, mint a bajnokság, így arra máshogy is készülünk."

Hat meccs után botlott a MOL Fehérvár

Az első hat fordulóban 18 pontot összegyűjtő MOL Fehérvár a hetedik körben hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget az eddig rapszodikusan szereplő Újpesttől.

Amióta az Újpest leigazolta Feczesin Róbertet, teljesen megváltozott a csapat játéka. A csatár remekül illeszkedett be a Megyeri úti egyletbe, most övé volt a második gól, az elsőt Onovo lőtte. Érdekesség, hogy a meccs a 81. percben még 0-0-ra állt. A Fehérvár ráadásul sérülés miatt elvesztette Huszti Szabolcsot, akit meg kell operálni.

„Nem tetszett, amit láttam. Ma nem érkeztünk meg erre a mérkőzésre. Kevés energiát mozgósítottunk, a párharcokat szinte egyáltalán nem nyertük meg. A mai attitűd katasztrofális volt, nem érdemeltünk mást, mint vereséget" – értékelt csalódottan Marko Nikolic, a MOL Fehérvár vezetőedzője. Nála jóval elégedettebb volt Nebojsa Vignjevics, az Újpest mestere: "Már a meccs előtt is arról beszéltem, hogy ezen a találkozón nagyon türelmesnek kell lennünk.

Böde gólt lőtt, majd pirosat kapott

A Zalaegerszeg-Paks (3-1) mérkőzésen Böde Dániel már a 9. percben megszerezte a Paksnak a vezetést, de később ő lett a meccs negatív hőse, hiszen piros lapot kapott.

Maradjunk annyiban, nem volt egy "okos" szabálytalanság, hiszen a labda már nem volt a közelben, a bíró meg piros lappal honorálta a mozdulatot.

Szavazzon!

Igaza volt a bírónak Böde Dániel kiállításakor?

Stieber Zoltán, a ZTE játékosa: "Ez volt a negyedik meccsem a ZTE színeiben és az első győzelmünk is megvan hazai pályán, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Nyilván a játékunkkal még voltak kisebb problémák, az elmúlt időszakban többször mondtuk, hogy jól játszunk, de nem jönnek az eredmények. Folyamatosan fejlődünk, ezt kell folytatnunk, és nagy boldogság, hogy amiről az elmúlt hetekben beszéltünk, hogy javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon, az most sikerült."

Dobos Barna, a ZTE edzője: ""Nagyon fontos volt a győzelem. Gyorsan hátrányba kerültünk, de végül magabiztos győzelmet arattunk. Koncentráltunk a mérkőzés végéig, a csapat maximálisan megoldotta a feladatát. A Paks a meccs elején letámadott, ez nem lepett meg minket. Szerencsére az új igazolásainknak köszönhetően több játékrendszerben tudunk már játszani." Kollégája, Tomiszlav Szivics a következőket mondta: "Érdekes meccs volt, jól játszott a csapatom, többet volt nálunk a labda, de volt három nagy hibánk, amit kihasználtak a hazaiak. Játszottuk a saját játékunkat, a labdák is bejöttek a szélről, csak a gól hiányzott.

Mély gödörben a Debrecen

Az első három fordulóban 9 pontot begyűjtő DVSC nagyon mély gödörbe került. Hazai pályán előbb a Kaposvár, majd most a Puskás Akadémia győzte le Herczeg András csapatát. Közben Újpesten is kikaptak 3-2-re, szóval, ez három meccs, három vereség.

Itt van a Puskás Akadémia első gólja, amit Gyurcsó Ádám lőtt:

Itt pedig a második Gyurcsó-gól:

"Ha tudunk 3-4 gólt rúgni, miért nem rúgunk? - tette fel a kérdést Hornyák Zsolt, a győztes felcsútiak edzője a meccs után. Nagyon bánt az a dolog, hogy 2–0-nál megint megelégedtünk az eredménnyel."

A két gólt szerző Gyurcsó Ádám, a felcsúti csapat játékosa Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Herczeg András rémálomként élte meg a találkozó első perceit: „Az első tíz perc az egy rémálom volt számunkra. Minden párharcot a Puskás nyert, minden lepattanó az övék volt. Ezt követően próbálkoztunk, de nem volt átütőerő a játékunkban."

A Kaposvár komolyan gondolja

Nemcsak a Debrecen, de a DVTK sincs könnyű helyzetben. A miskolci csapat nemrég edzőváltáson esett át, de Feczkó Tamás jelenléte Kaposváron nem tudott segíteni.

Itt a Kaposvár első gólja:

"A csapat nagyszerűen teljesített, a stáb nevében csak gratulálni tudunk nekik" - mondta a lefújás után Disztl László. "Az első pillanattól az utolsóig uraltuk a játékot. Hazai pályán nagyon fontos volt az első győzelem megszerzése. A csapat játéka egyre jobban fejlődik, egyre stabilabb a védekezésünk, egyre jobban támadunk. Ezen a mérkőzésen látszott, hogy végre nem csak védekezésben, hanem támadásban is erősek voltunk." Feczkó Tamás így értékelt: "Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy az elvárható lett volna, hiszen csak a hazaiak vezető gólja után kezdtünk el játszani.

Megbillenő Mezőkövesd

A forduló előtt a második helyen állt a Mezőkövesd, amely hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Honvédtól.

A Honvéd első gólja:

A második vendéggól:

Szépített a Kövesd:

Kuttor Attila, a Mezőkövesd edzője: "Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, amelyen két harcias, jó csapat találkozott egymással, és amelyen két egyéni villanás megpecsételte a sorsunkat. Ettől függetlenül a futballunk működött, az első félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy több gólt is szerezzünk, de sajnos nem sikerült". A Honvéd olasz mestere, Giuseppe Sannino: "Ezen a mérkőzésen mindenképpen az eredményen volt a hangsúly, és egy nagyon fontos győzelmet is arattunk, tudniillik,

Ezt a sikert jó teljesítménnyel tudtuk elérni, és ami ennél is fontosabb, hogy végre igazi csapatjátékot lehetett látni a Honvéd részéről. Győzelmünket egy olyan egyesület ellen szereztük, amely jelenleg a bajnokság második helyét foglalja el a tabellán, ezért is értékes a három pont."

A forduló legnagyobb nyertese tehát a Fradi, amely - egy meccsel kevesebbet játszva - vesztett pontok tekintetében beérte a listavezető MOL Fehérvárt.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 29 20 4 5 71-26 45 65
GY
GY
GY
GY
D
I
2.
Paksi FC 29 15 9 5 46-39 7 50
V
V
V
V
V
I
3.
Fehérvár FC 29 15 9 5 51-38 13 50
GY
D
GY
GY
D
I
4.
Puskás Akadémia FC 29 12 7 10 49-30 19 46
D
D
GY
GY
GY
I
5.
MTK Budapest 29 12 10 7 40-52 -12 43
GY
D
GY
D
GY
I
6.
DVSC 29 12 11 6 45-39 6 42
GY
GY
V
GY
V
I
7.
DVTK 29 11 11 7 48-49 -1 40
V
D
V
D
GY
I
8.
Kecskeméti TE 29 11 14 4 40-44 -4 37
V
D
V
V
GY
I
9.
ZTE FC 29 10 13 6 49-56 -7 36
V
GY
GY
V
D
I
10.
Újpest FC 29 10 15 4 38-61 -23 34
D
GY
V
V
V
I
Teljes lista

A forduló legjobb teljesítményét a Puskás Akadémia játékosa, Gyurcsó Ádám nyújtotta, ő két gólt lőtt a Debrecennek idegenben.

A 8. forduló párosítása a következő lesz:
Újpest-Mezőkövesd
DVTK-Puskás Akadémia
Kisvárda-ZTE
Paks-Kaposvár
Fehérvár-Debrecen
Honvéd-FTC