Vágólapra másolva!
Az éllovas MOL Fehérvár a hullámzó teljesítményt nyújtó Újpesttel találkozik a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójában. Érdekesnek ígérkezik a kieső helyen álló Budapest Honvéd mezőkövesdi vendégjátéka – Kuttor Attila csapata nagy meglepetésre a második –, a bajnoki címvédő Ferencváros vasárnap fogadja a Groupama Arénában a Kisvárdát, a DVSC visszatérne a győzelem útjára, de a két újonc, a ZTE és a Kaposvár is javítani szeretne.

Az Újpest látogat az éllovashoz

Az Újpest 2007. október 5. (1-2) óta nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni a székesfehérvári együttes otthonában,

ez pedig 13 mérkőzéses hazai veretlenségi szériát jelent. Ráadásul az éllovas Fehérvár még pontot sem vesztett az idei szezonban, míg az Újpest legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából négyet elveszített.

Juhász Rolandnak Lacina Traoréval biztosan nem kell megküzdenie. Feczesin Roberttel viszont szinte biztosan Forrás: molvidi.hu

Juhász Roland, a százszázalékos székesfehérvári csapat kapitánya úgy fogalmazott, bízik benne, hogy ott folytatják, ahol abbahagyták.

"Az edzéseken azt látom, hogy a csapat ugyanolyan éhes, mint a szezon elején. Persze próbálunk előrébb is lépni" - mondta, majd kitért rá, hogy

Feczesin Róbert nagy erőssége az Újpestnek Forrás: ujpestfc.hu

"Az Újpest játékából eddig éppen egy olyan típusú center hiányzott, mint Feczesin Róbert, hiszen az előző években is jellemző volt rájuk, hogy egy magas, erős csatárt igyekeznek beadásokkal keresni, rá felívelni a labdákat. Azért jobban örülnénk, ha a meccs a mi támadóinkról szólna" - folytatta.

Szavazzon!

A Fehérvár meg tudja őrizni a hibátlan mérlegét?

Lendületből verné a Kisvárdát a Fradi

Az elmúlt hétvégén kupaforduló miatt szünet volt a bajnokságban, csupán egy összecsapást rendeztek az OTP Bank Ligában: az Európa-liga csoportkörében érdekelt Ferencváros pótolta a második fordulóból elhalasztott zalaegerszegi mérkőzését. Ezen a hazaiak sokáig vezettek, de az FTC a hajrában szerzett két góllal fordított.

A begyűjtött három ponttal feljött a harmadik helyre úgy, hogy - a Debrecennel együtt - egy mérkőzéssel még mindig kevesebbet játszott.

A Fradi a Kisvárdát is legyőzné Forrás: videa

A címvédő fővárosi csapat ezúttal is vasárnap lép pályára, mégpedig saját közönsége előtt a középcsapat Kisvárda ellen. A Ferencváros megnyerte legutóbbi 13 bajnokiját a Groupama Arénában,

hazai veretlensége pedig immár 39 találkozót számlál, míg Kisvárda legutóbbi kilenc idegenbeli bajnokiján ötször kikapott.

„Az előző idényben elért eredményeink nagyszerűek voltak a Kisvárda ellen, de ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy minden mérkőzésen megszenvedtünk ellene – emlékeztetett a ferencvárosi másodedző, Máté Csaba a kisvárdaiak elleni legutóbbi három bajnoki három sikerére. - A Kisvárda szervezett csapat,

Máté Csaba, a Ferencváros másodedzője szerint nem szabad lebecsülni a Kisvárdát Forrás: Balogh Dávid /fradi.hu

A 205 NB I-es meccsén 55 gólnál tartó támadó, Tischler Patrik nagyon várja a Fradi elleni meccset.

„MTK-nevelés vagyok, ott töltöttem hosszú éveket, a Ferencváros ellen sok mérkőzést játszottam, de nemcsak a kék-fehérek, hanem az Újpest futballistájaként is. Bárhol is játszik az ember, a Fradi stadionjában fellépni nem akármilyen élmény, remek a szurkolótábor, amelyet az Európa-liga-szereplés még jobban összekovácsolt. De hát

ezért érdemes futballozni, hogy ennyi ember előtt, ilyen stadionban léphessünk pályára. Ha pedig pontot szereznénk vagy elhoznánk mindhármat a Groupama Arénából, az lenne az igazi,

mindenesetre a jó futballhoz minden adott lesz, szép stadion, remek pálya, kiváló ellenfél, várhatóan jó idő, sok szurkoló. Biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzés lesz" – reménykedett Tischler Patrik.

A Honvédnak ismét nagyon nehéz dolga lesz

A Mezőkövesd az eddigi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, igaz, éppen a legutóbbi hazai mérkőzését veszítette el,

mégpedig a Paks ellen. Kuttor Attila együttese ezt leszámítva 2019-ben eddig minden hazai bajnokiján szerzett gólt. Február 23. óta csak kétszer nem nyert – és kétszer nem szerzett pontot – pályaválasztóként az OTP Bank Ligában: a Ferencváros ellen tavasszal, majd az említett Paks elleni találkozón – derül ki a szövetség beszámolójából.

Cseri Tamás (labdával) kiváló formában van Forrás: www.tothmilan.hu/Toth Milan

„Komoly találkozót várok, hiszen

de ez nem jelent semmit. Nehéz dolgunk lesz. A tabellát sem szabad nézni, úgy gondolom, hogy nem mérvadó egy ilyen összecsapás előtt" – árulta el a mezőkövesdi Cseri Tamás.

A Bp. Honvéd mérlege éppen fordított: hat mérkőzéséből ötöt elveszített, s csak egyet nyert meg, mégpedig idegenben,

az Újpest ellen. Vendégként most játszik majd negyedszer az idényben, Diósgyőrben és Pakson kikapott, a lila-fehéreket pedig legyőzte. Február 2. óta a kispestiek egyetlen idegenbeli bajnokijukon nem szereztek gólt.

Giuseppe Sannino most már győzelmeket akar látni Forrás: molfehervarfc.hu

„Ha a legutóbbi meccseket nézzük, akkor a Fehérvár ellen jó teljesítményt nyújtottuk, a kupában pedig sikerrel vettük az első akadályt, aminek örülünk, most már viszont csak arra koncentrálunk, hogy elkezdjük gyűjteni a pontokat, és minél előrébb lépjünk a tabellán – mondta Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője. – Fáradhatatlanul

jó játékosaik vannak, alaposan fel kell készülnünk a velük vívott összecsapásra. Izgalmas mérkőzésre számítok, nehéz meccset vívunk majd velük, de megpróbálunk jó eredményt elérni, és ezzel is boldoggá tenni a szurkolóinkat."

Szavazzon!

A Honvéd legyőzheti a Mezőkövesdet?

A DVSC visszatérne a győzelem útjára, javítanának az újoncok

A DVSC visszacsúszott a táblázaton, miután a legutóbbi két bajnokiján nem szerzett pontot, de így is ötödik, pedig a Ferencvárost kivéve egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. A Puskás Akadémia egy hellyel előtte áll, egy ponttal többet szerzett, de hat és nem öt mérkőzésből.

„Nagyon sajnáljuk az elmúlt két bajnoki meccsünket, úgy gondolom, csak magunknak köszönhetjük, hogy nem nyertünk sem a Kaposvár, sem pedig az Újpest ellen. A Puskás Akadémia egy nagyon jó formában lévő gárda, ráadásul

sok szakértő a Ferencváros és a Fehérvár után a felcsútiakat tartja a legerősebb együttesnek.

A keretét olyan gyors játékosok alkotják, akik labdabiztosak, jól kontráznak, jól passzolnak, és jól építik fel a támadásaikat. Ettől függetlenül hazai pályán meg kell mutatnunk, hogy mi is bele fogunk szólni a dobogóért folytatott harcba" – mondta Herczeg András, a DVSC edzője.

Herczeg András reméli, végre újra nyerni tud a csapata Forrás: dvsc.hu

Az újonc ZTE még nyeretlen otthon,

előbb a Puskás Akadémia ellen játszott döntetlent, majd az utolsó percekben kapott két gól miatt kikapott vasárnap a Ferencvárostól. A Paks három ponttal és két hellyel előzi meg a tizedik riválisát. Tomiszlav Szivics legénysége a legutóbbi idegenbeli bajnoki találkozóján bravúros győzelmet aratott Mezőkövesden.

„A Paks ellen is nehéz találkozóra számítok, masszív, szervezett csapat az ellenfelünk.

Hazai pályán mindenképp pontokra van szükségünk, bízom a csapatomban, a győzelemért lépünk pályára. Remélem, hogy ezúttal is sok néző előtt, remek hangulatban játszhatunk majd" – árulta el Dobos Barna, a ZTE trénere.

A másik újonc, a Kaposvár az utolsó helyen áll a tabellán, mind a három pontját a Debrecen elleni bravúrgyőzelemmel szerezte.

Pályaválasztóként eddig csak vereségekben volt része. A Diósgyőr az első és a legutóbbi bajnoki fordulóban tudott nyerni, a

kettő között négyszer kikapott. Idegenben eddig nem szerzett pontot.

bár tudjuk, hogy ilyenkor egy csapat élesebb lesz. Az új edző mellé ráadásul két meghatározó játékos is érkezett, Iszlai Bence és Rui Pedro személyében. Ennek ellenére a mi felkészülésünk az ugyanolyan volt, mint az elmúlt hetekben" – mondta Waltner Róbert, a Rákóczi edzője.

A hétvégi találkozókkal kapcsolatos érdekesség, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség ebben az esztendőben is csatlakozik az UEFA társadalmi felelősségvállalás programjának részeként a szeptember 29-i „A Szív Napja" kampánysorozatához. Ez a program arra hivatott, hogy felhívja a sportszerető közvélemény figyelmét az egészségmegőrzés és a hirtelen szívhalál megelőzésének fontosságára. A szeptember 28-29-i hétvégi bajnoki fordulóban az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga mérkőzésein a nézők is találkozhatnak a kampány megjelenéseivel.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
szombat:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 17.00
Kaposvári Rákóczi-Diósgyőri VTK 17.00
ZTE FC-Paksi FC 17.00
Debreceni VSC-Puskás Akadémia 17.00
MOL Fehérvár FC-Újpest FC 19.30
vasárnap:
Ferencváros-Kisvárda Master Good 16.00

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista

A nyilatkozatokat a csapatok honlapjairól vettük át.