Neymar egyetlen feltétellel mond le a Barcától követelt 43 millió euróról

PSG vs Reims: French soccer Ligue 1 France Paris
PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 25: Neymar of Paris Saint-Germain in action during the French soccer Ligue 1 match between Paris Saint Germain (PSG) and Reims at Parc des Princes stadium in Paris, France on September 25, 2019. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Caden SER spanyol rádió értesülései szerint Neymar közölte az FC Barcelonával, hogy milyen feltételek mellett lenne hajlandó lemondani a katalán klubtól követelt 43 millió euróról.

A spanyol futball ügyeiben rendszerint igen jól értesült rádió szerint Neymar azt kérte, hogy a Barcelona adja neki írásba, hogy a következő idény végén visszavásárolja őt a Paris Saint-Germaintől.

Neymar csütörtökön érkezett meg Barcelonába, hogy részt vegyen a peres üggyé fajult vita tárgyalásán. A Mundo Deportivo katalán sportlap tudomása szerint Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke álló nap egyeztetett Neymar apjával, egyben ügynökével a megoldásról, de a felek nem jutottak dűlőre. Lehet, hogy a brazil sztárfocista fenti ajánlata fogja átvágni a gordiuszi csomót.

Pénz beszél... Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

A Barca azt követően perelte be Neymart, hogy az 2017. augusztus 4-én világrekordot jelentő 222 millió euróért aláírt volna a Paris Saint-Germainhez. A dátumnak ezúttal valóban jelentősége van: a Barca és Neymar ugyanis még 2016-ban aláírt egy szerződéshosszabbítást, a gesztusért pedig 40 millió euró járt volna a brazil sztárnak. Ebből 14 milliót meg is kapott, a 2017. július 31-ig esedékes fennmaradó 26 milliót (a maradék három milliót különböző bónuszok teszik ki) viszont visszatartotta a Barca, miután nyilvánvaló lett, hogy Neymar Párizsban folytatja a karrierjét. A katalánok szerint a brazil sztár rosszhiszeműen járt el velük szemben, mert már akkor tudta, hogy csapatot fog váltani, amikor aláírta az új szerződését.

A katalánok szerint Neymar megkárosította őket, és szerették volna visszakapni a 14 millió eurót, valamint további 8,5 millió euró sérelemdíjat is követeltek.

Az idei nyár Neymar és a Barca újból felmelegített kapcsolatáról szólt: a brazil nyilvánvalóvá tette, hogy szeretne visszatérni a katalán klubhoz, azok pedig meg is tettek minden tőlük telhetőt, hogy szerződtessék, de a PSG valamennyi ajánlatukra (az utolsó már 120 millió eurót és Ousmane Dembélé, illetve Ivan Rakitic játékjogát tartalmazta) nemet mondtak.