Lehet, hogy még a horvátok is a magyar válogatottnak fognak szurkolni Splitben

FIFA World Cup 2018 / Final / France - Croatia 4: 2. FIFA Sport Sports PLAYER French Jersey 18 Database National jersey WM2018 National player France Frenchman Copa do Mundo RUS Croatia Russia Croat FOOTBALL football tournament footballer worldcup WORLD C
The Croatian fans are disappointed, disappointed, disappointed, disappointed, sad, frustrated, frustrated, late-rised, fan, spectators, supporters, supporters, France (FRA) - Croatia (CRO) 4: 2, final, game 64, on 15.07.2018 in Moscow; Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | Usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Vecernji list horvát napilap cikke szerint előfordulhat az furcsaság, hogy a vb-ezüstérmes válogatott számára nem lesz hazai pálya a spliti Poljud stadion a Magyarország elleni Eb-selejtezőn.

Az egész azzal kezdődött, hogy egy Vuco nevű népszerű spliti popzenész néhány napja közzétett egy videót, amelyben kijelenti, hogy ő és a dalmát város híres-hírhedt szurkolói csoportja (a Torcida) tiszta szívből a magyaroknak fog drukkolni. Az éppen Németországban turnézó énekes később cáfolta, hogy valaha is ilyenre vetemedne, a lap szerint ugyanakkor egyáltalán nem elképzelhetetlen, a horvát szövetség (HNS) nehéz estére számíthat Splitben.

A horvát szurkolóknak nem szokásuk csendben nézelődni Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A Poljudban ugyanis 2012 augusztusában egy Svájc elleni felkészülési mérkőzés volt az utolsó, nézők előtt rendezett találkozó, azóta csak egy zárt kapus (2015-ben Olaszország ellen) meccsen lépett pályára a horvát válogatott az ország második legnagyobb városában.

Amelyik évek óta nagyon rossz viszonyt ápol a szövetséggel, azzal vádolva az ország futballvezetését, hogy szemérmetlenül támogatják a Dinamo Zagrebet minden más horvát csapattal szemben. A Hajduk Split nem is vesz részt a mérkőzés szervezésében, azonban ezzel együtt sem gondolnánk úgy, hogy a horvát szurkolók elpártolnának saját csapatuktól – legfeljebb néhány, a HNS-t gyalázó rigmusra lehet majd számítani.

A szervezőket a fentiek mellett még az is aggaszthatja, hogy ugyan telt ház lesz (egy nap alatt elkelt az összes jegy), de a rendőrök csütörtökön előállítottak egy olyan szurkolót, akit korábban kitiltottak a stadionból, mégis negyven darab, a horvát-magyar meccsre szóló érvényes belépő volt nála, amit persze nem ő vett meg. A rendőrség most azt próbálja kideríteni, hogy hány, a Poljudból korábban kitiltott veszélyes huligán birtokában lehet még jegy.