Magyar válogatott focista került be Európa álomcsapatába

Horizontal
Hungary's forward Adam Szalai (C) celebrates scoring with midfielder Balazs Dzsudzsak and defender Willi Orban (L) during the UEFA Nations League football match Hungary v Finland in Budapest on November 18, 2018. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb, futballstatisztikákkal foglalkozó oldala, a WhoScored.com hétvégi álomcsapatába bekerült Willi Orbán, a magyar válogatott és a RB Leipzig hátvédje.

A honlap minden hétvégi forduló után közzéteszi azt a kezdő tizenegyet, amelyben olyan játékosok kapnak helyet, akik kimagaslót nyújtottak Európa top4 (angol, spanyol, német, olasz) bajnokságában.

A szeptember 20-23-i kör után kiadott csapatban megtalálhatjuk Willi Orbánt, aki 8,6-es értékelést kapott a Werden Bremen elleni bajnokin mutatott játékára. Az idegenben 3-0-ra megnyert meccsen a magyar válogatott hátvédje szerezte csapata vezető gólját a 13. percben, és az is sokat számít, hogy a Lipcse nem kapott gólt.

A 8,6 egyébként a legmagasabb szám az összes hátvéd közül.

Az álomcsapatot nem meglepő módon a Manchester City uralja, amely szombaton 8-0-ra kivégezte a Watfordot, ennek megfelelően Kevin de Bruyne, Bernardo Silva, Riyad Mahrez és Sergio Agüero 10-es osztályzatot kapott. A német bajnokságból Orbánon kívül a Bayern München brazil sztárja, Philippe Coutinho került be.

A Lipcse öt forduló után 13 ponttal áll, és vezeti a Bundesligát.