A ManUnited csak tizenegyesekkel verte harmadosztályú ellenfelét

fbl Horizontal
Manchester United player wait in the centre circle as penalties are taken after the game finishes 1-1 during the English League Cup third round football match between Manchester United and Rochdale at Old Trafford in Manchester, north-west England on September 25, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United szenvedve, a Liverpool simán, a Chelsea gálázva jutott tovább az angol Ligakupa szerdai napján. Négy Premier League-klubnak azonban véget ért a sorozat, ezekből hármat harmadosztályú csapat búcsúztatott.

A Liverpool a harmadosztályú Milton Keyneshez látogatott, az első félidőben mindkét együttesnek voltak jókora helyzetei. A legnagyobbat a 16 éves Harvey Elliott hagyta ki, aki négy méterről bombázott a felső lécre. Egyébként egy rekord is fűződik a nevéhez, ő lett a legfiatalabb 'Pool játékos, aki kezdőként pályára lépett a csapat színeiben.

Hiába a nagy lehetőségek, egy ártalmatlannak tűnő lövésből született meg a BL-győztes vezető gólja. James Milner tüzelt a tizenhatos sarkáról, Moore kapusról felperdült a labda, méghozzá pont a kapuba.

A Milton Keynes kis híján egyenlített a második félidőben, de a kapufa most a Liverpoolt mentette meg. A 69. percben aztán megduplázta az előnyét a PL-csapat, Milner beadására Hoever robbant be, és az ötösről szépen fejelt a kapuba. Több gól már nem született, a 'Pool ott lesz a következő körben.

A Chelsea a 7. percben már 2-0-ra vezetett hazai pályán a negyedosztályú Grimsby ellen, Barkley és Batshuayi voltak eredményesek, aztán némi meglepetésre Green szépített a 19. percben. A félidő vége előtt nem sokkal Pedro büntetőből állította vissza a kétgólos különbséget. A második játékrészben Zouma és James is betalált, majd Batshuayi duplázott, végül Hudson-Odoi is lőtt egyet,

a londoni együttes 7-1-re győzött.

A Manchester United ismét szenvedett aktuális ellenfelével. Ezúttal is az Asztana elleni Európa-liga mérkőzés hőse, a 17 éves Mason Greenwood törte meg a jeget, a tehetséges csatár a 68. percben törte meg a gólcsendet hazai pályán a harmadosztályú Rochdale ellen, amely addig hősiesen tartotta magát az Old Traffordon. A kiscsapat azonban nem hagyta annyiban, és nyolc perccel később Matheson révén egyenlített, és kihúzta a rendes játékidő végéig, jöhettek a tizenegyesek.


A United játékosai közül senki sem hibázott, míg a vendégeknél Keohane igen, így végül a sztárcsapat óriási nehézségek árán, de továbbjutott.

Nem a Manchester United járt a legrosszabbul a Premier League-alakulatok közül. A Sheffield United otthon kapott ki 1-0-ra a harmadosztályú Sunderlandtől, a szintén a harmadik vonalban szereplő Oxford 4-0-ra (!) kiütötte a West Ham Unitedet. Az ugyancsak harmadosztályú Burton és az élvonalbeli Bournemouth összecsapásán 1-0-s hazai vezetésnél többször is elment az áram, de végül sikerült helyreállítani a világítást. Igaz, ez rengeteg időt vett igénybe, így a játékvezető 28 perc hosszabbítást rendelt el.

Ennek a 8. percében megduplázta előnyét a Burton, amelyet végül meg is tartott, így búcsúzott a Bournemouth is. A Brighton-Aston Villa mérkőzésen két PL-együttes találkozott, amelyet a vendégek nyertek 3-1-re, míg a Wolverhampton szintén tizenegyesekkel menekült meg a Reading ellen, amely a 99. percben egyenlített, de aztán ketten is kihagyták a tizenegyest.