Börtönbe mennek a halott Sala képeit küldözgető dolgozók

Emiliano Sala, argentin labdarúgó, FC Nantes, baleset, gyász
Nantes' Argentinian forward Emiliano Sala poses for the team's official picture at "La Joneliere", the club's headquarters in La Chapelle-sur-Erdre, western France, on September 14, 2016. (Photo by JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy angliai bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte annak a térfigyelő kamerákat kezelő cégnek az igazgatóját és egyik alkalmazottját, amely a Bournemouth Borough Mortuary halottasház kamerarendszeréért felel, ahová a repülőgép-balesetben meghalt Emiliano Sala holttestét szállították.

A rendőrségi gyanúsítás szerint a Camera Security Services nevű chippenhami cég igazgatója, Sherry Bray, és egyik alkalmazottja, Christopher Ashford visszaélt az Emiliano Saláról készült felvételekkel.

A franciaországi Nantes-ból új csapatához, Cardiffba tartó 26 éves argentin focista repülőgépe január 21-én tűnt el a La Manche-csatorna fölött, a futballista holttestére pedig hosszas keresés után február 6-án találtak rá. Ezt követően szállították a bournemouth-i halottasházba, amelynek ipari kameráit a fentebb említett cég felügyelte. Bray a műszakváltás előtt a következő üzenetet írta Ashfordnak: "Egy szép darab került az asztalra, ezt nézd meg" - írja a Sky Sports.

Emiliano Sala Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

A Sala holttestéről készült felvételt ezután még több műszakváltás során is lejátszották, mielőtt Bray a telefonjával lefényképezte volna, hogy elküldje a lányának az egyik közösségi oldal üzenőfelületén, hogy aztán számosan megosszák a felvételt.

Miután nyomozás indult a két gyanúsított ellen, törölték a felvételt a telefonjaikról. Az igazgató készülékén azonban más holttestekről is voltak hasonló felvételek.

Romina Sala, Emiliano Sala húga "beteg és gonosz" dolognak nevezte a történeteket, amiről azután szerzett tudomást, hogy a testvére holttestéről készült képek jelentek meg az Instagramon.

A bíróság Bray-t 14, míg Ashfordot öt hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a felvételekkel történt visszaélések miatt.