Vágólapra másolva!
A listavezető Internazionale az AC Milan elleni városi rangadón szerepel szombaton az olasz labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában.

A hétvégi lesz a 224. Derby della Madonnina, amely az utóbbi időszakban a BL-résztvevő Inter fölényét hozta: az Antonio Conte edzette kék-feketék a városi rivális elleni bajnokikon hat mérkőzés óta veretlenek, a Milan legutóbb 2016 januárjában tudta megnyerni a derbit.

Most is az Inter számít esélyesebbnek, amely százszázalékos a bajnokságban: sorrendben a Leccét, a Cagliarit és az Udinesét győzte le - igaz, kedden a Bajnokok Ligájában nagy meglepetésre hazai környezetben csak 1-1-re végzett a cseh Slavia Prahával úgy

, hogy Nicolo Barella a 92. percben egyenlített.

Gianluigi Donnarummék számára fontos lenne az Inter elleni győzelem Forrás: AFP/Marco Bertorello

Ezzel szemben a hetedik, két győzelem mellett egy vereséggel álló Milan egész héten a bajnokira készülhetett, ami előnyt jelenthet Marco Giampaolo együttese számára. A vörös-feketék 2017 decemberében kupameccsen legyőzték az Intert, de 2012 óta - minden sorozatot figyelembe véve - hat döntetlen és nyolc vereség mellett csak három győzelmük van a városi rivális ellen.

Az összesített mérleg is Inter-fölényt mutat: a kék-feketék 80 győzelmet és 67 döntetlent értek el úgy, hogy 76 alkalommal kaptak ki.

A címvédő, most harmadik Juventus a 11. Veronát fogadja szombaton, míg a negyedik Napoli - amely kedden 2-0-ra legyőzte a BL-ben a címvédő Liverpoolt - vasárnap az újonc Leccéhez látogat.
A római együttesek közül a veretlen, de így is csak nyolcadik AS Roma a második Bologna vendége lesz, míg a kilencedik Lazio a forduló zárómeccsén a Parmát fogadja.

Serie A, 4. forduló:
szombat:
Udinese-Brescia 15.00
Juventus-Verona 18.00
AC Milan-Internazionale 20.45
vasárnap:
Sassuolo-SPAL 12.30
Bologna-AS Roma 15.00
Lecce-Napoli 15.00
Sampdoria-Torino 15.00
Atalanta-Fiorentina 18.00
Lazio-Parma 20.45