Sevillában játszik rangadót a Real Madrid

Real Madrid CF v Real Betis Balompie - La Liga SPORT Soccer Club Soccer Real Madrid Betis Santiago Bernabéu La Liga Liga Espańola Liga Santander Zinedine Zidane
Zinedine Zidane of Real Madrid during a match between Real Madrid vs BETIS for La Liga at Santiago Bernabéu Stadium on April 19, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Patricio Realpe/ChakanaNews/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A listavezető Sevilla a harmadik Real Madridot fogadja vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. Az Atlético Madrid a Celta Vigo ellen, a Barcelona a Granada ellen lép pályára.

Az andalúziai együttes négy forduló után veretlen, három győzelem mellett egy döntetlent ért el, ezzel vezeti a tabellát, ugyanakkor csütörtökön még Azerbajdzsánban lépett pályára az Európa-ligában, így a hosszú utazás vélhetően "benne lesz" a játékosokban.

A találkozó a Sevillát irányító Julen Lopetegui személye miatt is érdekes lesz: a szakember tavaly nyáron,

botrányos közjáték után váltotta az edzőként háromszoros BL-győztes Zinedine Zidane-t a Real kispadján - Lopetegui a világbajnokságra még a spanyolok szövetségi kapitányaként utazott, amikor kiderült a Reallal kötött szerződése,

emiatt a vb rajtja előtt két nappal menesztették -, ám 14 mérkőzés után a gyenge eredmények miatt elküldték.

Zinedine Zidane nagy taktikai csatára készül az elődje ellen Forrás: NurPhoto/Patricio Realpe/ChakanaNews/NurPhoto/Patricio Realpe

Lopetegui azóta a Sevillát edzi, míg a fővárosiak kispadján ismét Zidane ül: a Real két-két győzelemmel és döntetlennel kezdte a szezont, a Bajnokok Ligájában viszont szerdán 3-0-s vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain otthonában.

A második Atlético Madrid a Juventus elleni hazai döntetlennel hangolt a szombati, Celta Vigo elleni összecsapására, míg az egyelőre csak ötödik, címvédő Barcelona - melybe a keddi, dortmundi 0-0 során visszatért sérülése után Lionel Messi - a hatodik Granadához látogat.

La Liga, 5. forduló:
szombat:
Villarreal-Valladolid 13.00
Levante-Eibar 16.00
Atlético Madrid-Celta Vigo 18.30
Granada-FC Barcelona 21.00
vasárnap:
Getafe-Mallorca 12.00
Espanyol-Real Sociedad 14.00
Valencia-Leganés 16.00
Athletic Bilbao-Alavés 18.30
Sevilla-Real Madrid 21.00