Megkapta a spanyol állampolgárságot a Barca 16 éves csodatinije

Horizontal
Ansu Fati az előző szezonban berobbant a Barcelona csapatába
Vágólapra másolva!
A spanyol AS értesülése szerint Ansu Fati, az FC Barcelona Bissau-Guineában született 16 éves támadója megkapta a spanyol állampolgárságot, így mostantól pályára léphet a spanyol válogatottban.

A Miniszteri Tanács engedélyezte, hogy a játékos hivatalosan is spanyol lehessen, pedig lehetne portugál is, illetve Bissau-Guinea-i is, ugyanis ott született.

Ansu Fati berobbant a Barcelona csapatába Forrás: AFP/Pau Barrena

A spanyolok azért siettették a 16 éves támadó honosítását, mert már októberben, a brazíliai U17-es világbajnokságon szeretnék bevetni.

A brazíliai U17-es világbajnokság október végén kezdődik, és november 17-ig tart majd.

Fati - aki egyébként a magyar csapattal is összefuthat majd a világbajnokságon - öt bajnoki és két BL-meccset hagy majd ki biztosan, ha spanyol válogatott lesz.

A 16 éves tehetség eddig két gólt szerzett négy meccsen Barcelonában, és könnyen lehet, hogy a felnőtt kerettel marad akkor is, ha Lionel Messi és Ousmane Dembélé is visszatér sérülése után.

Az el Clásicók sztárja lehet a Barcelona-iskola két szupertinije

Ansu Fati és Takefusa Kubo. A következő másfél évtized Lionel Messije és Cristiano Ronaldója is lehet a két tinitehetség. A 16 éves Barcelona-játékos és a 18 éves Real Madrid-focista karrierje már keresztezte egymást, de most külön utakon járnak.