Szoboszlai Dominik a Bajnokok Ligája tíz legnagyobb ígérete között

Szoboszlai Dominik, Red Bull Salzburg
Hamarosan Szoboszlai Dominik lehet a legdrágább magyar focista
Vágólapra másolva!
A Bleacher Report közölt egy tízes listát a Bajnokok Ligája kedden kezdődő idényére, a várható tíz legnagyobb reménységről.

Arra a költői kérdésre keresik a választ, hogy ebben a BL-idényben ki robbanhat be úgy, mint mondjuk 2017-ben Kylian Mbappé, aki a Manchester City védői kötött cikázott, vagy mint Frenkie de Jong, aki Luka Modricot forgatta meg a Bernabéuban az előző idényben.

A B/R Football beharangozója szerint ők tízen könnyen lehetnek az új Ronaldók, Mbappék vagy De Jongok.

Szoboszlai Dominik Forrás: Red Bull Salzburg/Twitter

Lássuk a listát:

A 10. helyre a Leipzig 21 éves védőjét, Nordi Mukielét tették, őt követi a Slavia Praha középpályása, a 24 éves Tomas Soucek. 8. helyen van régi ismerősünk, a Dinamo Zagreb spanyolja, a 21 éves Dani Olmo. 7. Stefano Sensi, az Inter olasz középpályása, őt követi a Salzburg magyar válogatottja, Szoboszlai Dominik.

Az összeállítás szerint Szoboszlai Dominik lövésein látszik, hogy kivételes technikai képességei vannak. Kiemelik, hogy a magyar játékos pillanatok alatt képes valami váratlanra, remekül lövi a szabadrúgásokat, meg is említik a szlovákoknak lőtt gólját és azt, hogy fejben nagyon erős, és rendre ésszel veri meg a védőit.

A lista első felében szerepel az Ajax védője, Lisandro Martinez, és a Benfica középpályása, Florentino Luis. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán találjuk a 19 éves Erling Haalandot, aki Szoboszlai csapattársa, és csatárt játszik. A 2. helyre tették az Ajax védőjét, Sergino Destet, a listát pedig a Barcelona új tinisztárja, a 16 éves Ansu Fati vezeti.