Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 6. fordulójában az éllovas MOL Fehérvár a Budapest Honvéd ellen egyetlen gólt szerezve a hatodik mérkőzését is megnyerte, így továbbra sem vesztett pontot Marko Nikolics csapata. Változás történt az utolsó helyen: a Diósgyőr nyert a ZTE ellen, a Kaposvár viszont kikapott Felcsúton a Puskás Akadémiától, így utóbbi csapat lett a sereghajtó úgy, hogy a Honvéd csak jobb gólkülönbségével előzi meg. A Kisvárda és a Mezőkövesd találkozója (1-2) balhékat is hozott, az Újpest ötgólos meccsen győzte le a DVSC-t, amelynek hőse Feczesin Róbert volt, míg az Európa-ligában főtáblás, bajnoki címvédő Ferencváros a forduló zárómérkőzésén magabiztos, 4-0-s győzelemmel hangolt az Espanyolra a Böde Dániellel felálló Paks ellen.

Mezőkövesdi menetelés a balhék árnyékában

A Mezőkövesd 2-1-re nyert a Kisvárda vendégeként, Kuttor Attila együttese ezzel idegenben továbbra is százszázalékos, összességében pedig már idénybeli ötödik győzelmét szerezte. Mégsem az újabb kövesdi siker, a csodás menetelés miatt, hanem

a meccs közben és után történt balhék miatt marad emlékezetes a találkozó.

Az első félidő lefújását követően a futballisták a pályán, majd a játékoskijáróban kakaskodtak egymással, a biztonsági emberek is odarohantak, az eset miatt a játékvezető pedig mindkét oldalon kiosztott egy-egy sárga, illetve piros lapot.

A balhé Cseri Tamás megmozdulásából indult ki:

Szavazzon!

Cseri Tamás megmozdulása a félpályánál sportszerűtlen volt?

Volt fejelés, pofon és tömegjelenet is az első félidő lefújását követően:

Ám itt még nem volt vége a történetnek, lefújás után is folytatódtak a botrányos jelenetek. A mérkőzés után a hazai drukkerek előbb csak szidták a Kisvárda korábbi játékosát, Cseri Tamást, majd

megpróbálták megütni is az idei bajnokságban bombagólokkal jelentkező focistát. Ütés végül szerencsére nem csattant, a játékos pedig sértetlenül elhajthatott Várdáról az őt a kocsijában váró családjával együtt

a Nemzeti Sport tudósítása szerint.

A két csapat edzője inkább a mérkőzéssel foglalkozott.

„Az első tizenöt percben nem is voltunk a pályán, ez gólt eredményezett a vendégeknek. Nem figyeltünk a szögletnél, fegyelmezetlen volt a csapatom. Tischler Patrik révén egyenlítettünk, jól is játszottunk, majd

megérdemelten nyertek" – mondta Miriuta László, a Kisvárda edzője.

Kuttor Attila mezőkövesdi kinevezése telitalálat Forrás: mezokovesdzsory.hu

„Voltak nehéz pillanatok, de remekül helyt tudtunk állni. Ennek a gyümölcse, hogy meg tudtuk nyerni a találkozót. Bőven voltak lehetőségeink, jól teljesített a csapat, megérdemelt a három pont megszerzése.

Egy csapat nem 10-15 emberből áll, hanem közel ötven főből, akik együtt dolgoznak, egy cél érdekében. Ez az igazi csapatmunka"

– árulta el Kuttor Attila, a Mezőkövesd trénere.

Herczeg traumája, Feczesin volt az Újpest hőse

Az Újpest FC 3-2-re legyőzte a Debrecent, amely már csak azért is nagyon fontos volt, mert a fővárosi csapat legutóbb április elején nyert bajnoki meccset házigazdaként, azóta három döntetlen és három vereség volt a mérlege. A meccs hőse végül Feczesin Róbert lett, aki 2-1-es debreceni vezetést követően a 86. és a 93. percben is eredményes volt.

vereséget semmiképp nem érdemeltünk volna. Az Újpest mind a három gólját beívelés után rúgta, a tizenegyest meg kell néznem még, de a játékosaim azt mondták, hogy előtte Kinyiket visszahúzták. A végén inkább mi próbáltunk dominálni, az Újpest sok ívelésből volt eredményes. Izgalmas, jó mérkőzést játszottunk, mint ahogy általában mindig az Újpest ellen. Ők nyertek, így nem maradt más, minthogy gratuláljak" – árulta el a drámai meccs után Herczeg András, a DVSC edzője.

Herczeg Andrást trauma érte az Újpest elleni meccs hajrájában Forrás: dvsc.hu

„Edzőtársam traumát említett, igazából nem is tudom, hogy kinek volt ez most nagyobb trauma, nekem vagy Herczeg Andrásnak. Mindenekelőtt szeretnék neki gratulálni, mert rendkívül jó edzőnek tartom, mindazokért az eredményekért, amelyeket idén és korábban elért. Komoly minőséget képvisel, és az egyik legjobb edző a magyar bajnokságban. Természetesen boldog vagyok az eredmény miatt, boldog vagyok a játékosaim miatt, de

a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy az embereket ennél a mérkőzésnél nem is igazán az eredmény érdekelte, nem is magára a meccsre voltak kíváncsiak.

Feczesin Róbert tartotta a csapatban a lelket, aki mint egy vezéregyéniség vitte őket a vállán, aki soha nem engedte, hogy a koncentráció lazuljon. Úgyhogy ez a fajta vezérszellem, ez a fajta egyéniség korábban nagyon hiányzott a csapatból" - értékelte a látottakat az Újpest edzője Nebojsa Vignjevics.

A MOL Fehérvár még mindig hibátlan

Az éllovas Fehérvár 1-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként, így

megőrizte százszázalékos mutatóját a bajnokságban. A Honvéd ötödször kapott ki ebben a szezonban a bajnokságban,

a fehérvári együttestől pedig sorozatban a hetedik vereségét szenvedte el.

A Fehérvár nehéz meccsen verte a Honvédot Forrás: Szabó Péter - Origo

A meccs egyetlen gólt hozott, a 82. percben remek akció végén Hodzic talált be.

A fehérvári edző a győzelem ellenére a pálya minőségére és az eladott labdákra panaszkodott.

"Az első félidőben az elvártnál gyengébb teljesítményt nyújtottunk, látszott, hogy azért sok játékosunk hiányzott az elmúlt hetekben az edzésmunkából a válogatott kötelezettségek miatt.

A pálya talajáról esett szó a mérkőzés előtt a tv-interjúban, nem tudom mi történt vele, de nem volt túl jó állapotban

– ez persze mindkét csapatnak egyformán rossz volt. Talán nekünk sikerült ehhez rosszabbul alkalmazkodnunk, mert az első félidőben 5-10 eladott labdánk volt a pálya középső részén, technikai hibák miatt is. Kifejezetten utálom az ilyen könnyű eladott labdákat, ezeket úgy tekintem, hogy ajándékokat adunk az ellenfeleinknek. A második félidő már jobban hasonlított arra, amit játszani szeretnénk, de a Honvéd is feljavult. Csak gratulálni tudok a csapatnak a győzelemhez és a sorozatban hat bajnoki győzelemhez" – mondta Marko Nikolics, a MOL Fehérvár trénere.

Giuseppe Sannino megint büszke volt a csapatára, de a pontok nem jönnek Forrás: molfehervarfc.hu

Az mindenképpen elmondható, hogy nem látszott a tabellát vezető együttes fölénye. Ez okot ad a büszkeségre. A sok sérült ellenére töretlenül fejlődünk és bizonyítjuk, hogy helyünk van a bajnokságban. Akik ma pályára léptek, mindent beleadtak, véleményem szerint ez volt a pontvadászatban az eddigi legjobb meccsünk. Ez jól példázza, hogy a Honvéd egyik legnagyobb erőssége a kitartás, függetlenül attól, hány hiányzónk van. Sokszor az dönt el egy-egy mérkőzést, hogy a kapufáról merre pattan ki egy labda. Ma kifelé jött, de a következő hetekben igyekszünk változtatni ezen és feljebb kúszni a tabellán" – árulta el Giuseppe Sannino, a Honvéd olasz edzője.

Szavazzon!

Az újabb vereség már Giuseppe Sannino állásába kerül?

Böde a Fradi ellen, piros lap és taposás

A címvédő Ferencváros 4-0-ra nyert Pakson, az összecsapás pedig elsősorban Böde Dániel miatt marad emlékezetes. A találkozó előtt köszöntötték a magyar válogatott támadót, aki

először lépett pályára előző csapata, a Ferencváros ellen

azt követően, hogy nyáron hét év után visszatért Paksra. A csapatkapitány a Paks színeiben a 150., összességében a 350. élvonalbeli összecsapását játszotta.

Böde gólt nem tudott szerezni a meccsen, de így is éltették a szurkolók mindkét oldalon a mérkőzést követően.

Voltak a meccsnek kevésbé szép jelenetei is. A mérkőzés utolsó harmadában

Gévayt kiállította a játékvezető, viszont Fejes taposását nem vette észre,

pedig akár két piros lap is villanhatott volna.

Szavazzon!

Fejes Andrást is ki kellett volna állítani?

„Úgy érzem, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Veszélyes kontrákat vezettünk, de hiányoztak az utolsó passzok. Ekkor

olyanokból, amelyeket nagy luxus elkövetni az NB I-ben. Főleg a Fradi ellen. Nyilván ők ekkor még jobban erőre kaptak. Nem csináltuk meg csapatszinten azt, amit előre elterveztünk. Nagyon sok munka vár még ránk, és ezek a dolgok azt mutatják, hogy a tavalyi szereplés sem a véletlen műve volt. De megyünk tovább, dolgozunk, és igyekezünk a hibáinkat kijavítani – mondta Szivics Tomiszlav.

Szergej Rebrov már az Espanyol elleni meccsre gondol Fotó: Polyák Attila - Origo

A Fradi edzője, Szergej Rebrov már a közelgő El-meccsről is beszélt.

„Elég nehéz volt megszerezni az első gólt, hiszen

kompakt volt az ellenfél. De aztán sikerült eredményesnek lennünk, majd újabb és újabb gólt is lőttünk. A szurkolóink élvezhették ezt a meccset,

de a találkozót most már el is kell felejteni. Már az igen komoly, Espanyol elleni találkozóra kell figyelnünk. A Fradi akármelyik sorozatban is indul el, ott nyerni akar. Az első félidő után mondtam, hogy fontos lenne kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Ez sikerült, ami a játékosainknak is nagy önbizalmat adhat" – árulta el az ukrán szakember.

Két kiállítás, Feczkó Tamás győztes debütálása

A Diósgyőr hazai közönség előtt 1-0-ra legyőzte az újonc és a mérkőzést kettős emberhátrányban befejező Zalaegerszeget. A miskolciak kispadján így

nyertes meccsen mutatkozott be Feczkó Tamás vezetőedző, aki Fernando Fernandezt váltotta.

A DVTK sorozatban négy elveszített bajnoki mérkőzés után győzött ismét, míg a ZTE augusztus 17. után kapott kis újra az NB I-ben.

Ez a gól döntött:

de játékban még van hova fejlődnünk. Sokat készültünk arra, hogy hátul kapott gól nélkül lehozzuk a mérkőzést, ez sikerült, erre tudunk építeni, és örülök annak is, hogy a játékosok visszaszerezték az önbizalmukat. Nyugodtabb lettem volna, ha meglőjük a második gólunkat, de jó volt látni, hogy csúsztak-másztak a fiúk a pályán" – mondta Feczkó Tamás.

Feczkó Tamás (hátul) győzelemmel debütált a DVTK-nál Forrás: dvtk.eu

Dr. Dobos Barna már nem volt annyira elégedett, mint a kollégája, a kiállítások miatt pedig mérges volt.

„Nem vagyok elégedett, mert nem szereztünk pontot, pedig rászolgáltunk volna. Hiába játszottunk jól a mezőnyben, de a befejezéseinken mindenképpen pontosítani kell, a helyzeteinket be kell rúgnunk. Hátrányban próbáltam a középső védőinket is feltolni, mindent annak rendeltünk alá, hogy az egyenlítés összejöjjön.

A kiállítások miatt mérges vagyok, ugyanis olyan szituációkban kaptunk lapokat, amiket máshogy is meg lehetett volna oldani

– árulta el a szakember.

A kimaradt ziccer megbosszulta magát

A Kaposvári Rákóczi 2-0-ra kikapott a Puskás Akadémia vendégeként, így sereghajtó maradt. A második félidő elején, gólnélküli döntetlennél

Beliczky Gergő elképesztő ziccert rontott, majd rögtön utána válaszként Vanecek talált be, aki két perc múlva újabb gólt szerzett.

„Nehéz mérkőzést vártam, nehezebbet, mint a Fradi vagy a Vidi ellen, hiszen tudtuk, hogy a Kaposvár csak ellentámadásokkal fog próbálkozni. Nekünk pedig türelmesnek kellett lennünk, ez az első félidőben hiányzott. Fontos momentum volt a második félidő elején, hogy az ellenfél ziccert hibázott, hiszen utána két gyors gólt tudtunk rúgni. Kicsit bánt, hogy

de sikerült és fontos három pontot szereznünk – mondta Hornyák Zsolt, a PAFC edzője.

Hornyák Zsolt a siker ellenére nem minden játékossal volt elégedett Forrás: pfla.hu

A másik oldalon Disztl László nyilatkozott, aki kiemelte a második félidő elején kihagyott ordító ziccert.

„Az első félidőben jól működött a védekezésünk, nem igazán volt helyzete az ellenfélnek, de nem tudtunk gyors kontrákat vezetni. Ezen akartunk változtatni a szünetben, és

így is kezdtük a második félidőt. Gyönyörű kontrát vittünk végig, majd egy nagy helyzetet hagytunk ki, ami sokkolta a csapatot.

Ezt kihasználta az ellenfél, hiszen két gyors gólt lőttek. Kettő-nulla után kiegyenlített játék folyt, ahol a Puskás többet birtokolta a labdát, de mi is mindent megtettünk a gólért."

Az 6. forduló eredményei:
Újpest FC-Debreceni VSC 3-2
Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2
Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-0
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0
Paksi FC-Ferencvárosi TC 0-4

Az Origo Sport szerint

a forduló legjobb meccse az Újpest-DVSC (3-2) találkozó volt, a fordulóban a legjobb teljesítményt pedig az újpesti Feczesin Róbert nyújtotta,

aki két góllal járult hozzá a Debrecen elleni fordításhoz.

A 7. forduló párosítása a következő lesz:
Mezőkövesd Zsóry FC- Budapest Honvéd
Kaposvári Rákóczi FC-Diósgyőri VTK
ZTE FC- Paksi FC
Debreceni VSC- Puskás Akadémia FC
MOL Fehérvár FC- Újpest FC
Ferencvárosi TC- Kisvárda Master Good

(A Magyar Kupa-hétvége miatt szeptember 28. és 29. rendezik a kört, a 2. fordulóból elhalasztott ZTE-FTC mérkőzést szeptember 22-én kerül pótlásra).

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista

Az edzői nyilatkozatokat a csapatok honlapjairól vettük át.