Történelmet írt a Chelsea csodatinije, győzött az MU és a Tottenham is

Tammy Abraham
Chelsea's English striker Tammy Abraham (C) celebrates after scoring their fourth goal, his third during the English Premier League football match between Wolverhampton Wanderers and Chelsea at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on September 14, 2019. (Photo by GEOFF CADDICK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Chelsea fiatal támadója, Tammy Abraham mesterhármast szerzett a Wolves ellen idegenben, 5-2-re megnyert rangadón, amellyel történelmet írt. A Tottenham is könnyedén verte a Crystal Palace-t, a Manchester United pedig több kulcsembere hiányában is fontos sikert aratott a Leicester ellen.

Nem tűnt könnyű túrának a Chelsea és Frank Lampard számára a wolverhamptoni kirándulás, ehhez képest a londoniak némi meglepetésre már az első félidőben eldöntötték a lényegi kérdéseket. Egy távoli bombagóllal a középhátvéd Fikayo Tomori szerzett vezetést, majd a hetek óta nagyszerű formában futballozó Tammy Abraham duplázott. A második félidő elején az angol támadó a harmadik gólját is megszerezte, ezzel történelmet írt: 21 évesen és 347 naposan a klub legfiatalabb játékosa lett, aki triplázott a Premier League-ben.

A második félidőben a Wolves kozmetikázott az eredményen, ám a Chelsea győzelme ezúttal egy percig sem forgott veszélyben, ráadásul hogy teljes legyen az öröm, a harmadik angol tehetség, Mason Mount is betalált a hajrában.

Ahogyan a Tottenhamé sem a Crystal Palace ellen, amely már a duplázó Szon vezérletével már az első félidőben kialakította a 4-0-s végeredményt. A Manchester United ötödik bajnokiján a negyedik 11-esét kapta a Leicester ellen, amelyet ezúttal Marcus Rasford gólra váltott. Bár a folytatásban a vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, csak helyzetekig jutottak, így Solskjaer sérülések miatt tartalékos együttese rendkívül fontos három pontot szerzett. A Southampton a Sheffield otthonában győzött, a Brighton és a Burnley viszont nem bírt egymással.

Premier League, 5. forduló:
Brighton-Burnley 1-1 (0-0)
Manchester United-Leicester City 1-0 (1-0)
Sheffield United-Southampton 0-1 (0-0)
Tottenham Hotspur-Crystal Palace 4-0 (4-0)
Wolverhampton Wanderers-Chelsea 2-5 (0-3)
FC Liverpool-Newcastle United 3-1 (2-1)