Böde nem ünnepelne a Fradi ellen, Budapesten győzne a Fehérvár

BALOGH Béla; BÖDE Dániel, Ferencváros, MTK
A ferencvárosi Böde Dániel (b) és Balogh Béla, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencváros - MTK Budapest mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. november 3-án
Vágólapra másolva!
Az éllovas MOL Fehérvár FC a Budapest Honvéd vendégeként lép pályára szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában, melynek zárómérkőzését a címvédő Ferencváros Pakson játssza.

A székesfehérvári a mezőny egyetlen százszázalékos csapata, míg a kispesti együttes négy vereség után a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen győzött először.

A Honvéd - amelyhez visszatért Vadócz Krisztián, de műtét miatt hiányzik Davide Lanzafame - legutóbb 2017 májusában tudta legyőzni mostani riválisát,

majd egy döntetlent követően sorozatban hat tétmérkőzésen született Fehérvár-siker.

Friss hír a fehérváriakkal kapcsolatban, hogy Huszti Szabolcs szerződést hosszabbított a csapattal. A rutinos középpályás 2018 februárjában szerződött a Vidihez, és jövő nyáron járt volna le a szerződése, ezt hosszabbították meg még egy évvel.

Huszti Szabolcs beadása Eke Uzoma mellett a Magyar Kupa döntőjében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Böde Dániel először léphet pályára előző csapata, a Ferencváros ellen azt követően, hogy nyáron hét év után visszatért Paksra.

"Ismerem magam, így tudom,

mint a többi, már most felfokozottabb a hangulatom" - fogalmazott a klub honlapjának a csatár, aki a Paks színeiben a 150., összességében a 350. élvonalbeli összecsapására készül. Böde 200 bajnoki találkozón 89 gólt szerzett a fővárosi zöld-fehéreknél, akikkel kétszer nyert bajnokságot, valamint háromszor hódította el a Magyar Kupát. A 2015-2016-os idényben az OTP Bank Liga gólkirálya volt.

Böde Dániel még a Fradi mezében Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Próbálom félretenni az érzéseimet, nem akarom, hogy túlpörögjek. Biztos, hogy lesz bennem drukk, fura lesz a Ferencváros ellen játszani – nyilatkozta a paksiak csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak, s elárulta, ha gólt szerezne, akkor sem ünnepelne. – A Paks elleni góljaim után sem örültem látványosan,

Sokan vannak, akik még úgy is szeretnek, hogy eljöttem a kilencedik kerületből, eszem ágában sincs megbántani őket."

"Nem lesz könnyű dolgunk, már csak azért sem, mert Böde Dániel is őket erősíti nyár óta. Danit nagyon szerették a szurkolóink, és ő mindig mindent beleadott a győzelemért. Most is biztosan így lesz, hiába szerette meg ő is a Fradit, szombaton azon lesz, hogy bizonyítson, és gólt szerezzen ellenünk. Mi pedig mint mindig, most is a három pontért szállunk harcba. Nem szeretek jósolni, főleg azért, mert nem is vagyok jó benne. Egy biztos, hogy láttam a játékosaimon, hogy nagyon keményen dolgoztak a héten és nagyon szeretnének nyerni a válogatott szünet után. Jövő héten debütálunk az EL-ben, és szeretnénk előtte egy jó meccset játszani a bajnokságban" - mondta a Ferencváros edzője, Szergej Rebrov.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője Fotó: Polyák Attila - Origo

A tabellán második Mezőkövesd Kisvárdára utazik, míg a harmadik helyezett Debrecent az Újpest fogadja az Illovszky Rudolf Stadionban.

A múlt szerdán kinevezett vezetőedző, Feczkó Tamás a Zalaegerszeg ellen ül először a sereghajtó Diósgyőr kispadján.

"Az első két hétben elsősorban a játékosok képességeit és a munkához való hozzáállását igyekeztem felmérni. A többségükkel már négyszemközt is el tudtam beszélgetni, mert számomra most az a legfontosabb, hogy az emberi oldalukat is megismerjem" - mondta Feczkó Tamás.

A Diósgyőr egyébként az átigazolási piacon is aktív volt a válogatott szünetben, Rui Pedro, Mirko Ivanovski és Iszlai Bence is érkezett.

"A kezdőcsapat nagyjából összeállt, de még van két-három kérdőjeles poszt. Az edzésmunka alapján szoktam kezdőcsapatot hirdetni, ahol súlyozottan kerül számításba a pénteken mutatott teljesítmény. A három új igazolástól azt várom, hogy idővel meghatározó játékossá váljanak. Minden mérkőzésen győzelemre törekszünk, hazai pályán kiváltképpen. Vissza akarjuk csalogatni a szurkolókat a stadionba, amihez magabiztos teljesítményre van szükség. A ZTE valószínűleg sokakat meglepett, hogy újoncként milyen stabil és jó teljesítményt mutatott, én viszont erre számítottam. Sallói István és Dobos Barnabás másfél éve tudatosan építi a csapatot, látszik, hogy minőségi játékosokat igazoltak a hiányposztokra. Biztos vagyok benne, hogy szombaton is megmutatják, milyen felkészült csapat a ZTE" - mondta Feczkó Tamás.

Az M4 Sport a Honvéd-Fehérvár és a Paks-Ferencváros összecsapást tűzi műsorára, a többi találkozó az m4sport.hu-n követhető élőben.

Az OTP Bank Liga 6. fordulójának programja:

szombat:
Újpest FC-Debreceni VSC, Illovszky Rudolf Stadion 17.00
Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC, Új Hidegkuti Nándor Stadion 17.00
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00
Diósgyőri VTK-ZTE FC 17.00
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 17.00
Paksi FC-Ferencvárosi TC 19.30

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista