Vágólapra másolva!
A milánói városi tanács jóváhagyta Giuseppe Sala polgármester javaslatát, miszerint a város ajánlja fel megvételre az AC Milan és az Internazionale által közösen használt San Siro (avagy Giuseppe Meazza) stadiont. 

A Football-Italia oldal által idézett polgármester a reménybeli vevőket is megnevezte: ezek pedig éppen a mostani bérlők, azaz két milánói elitklub lennének. A város tulajdonában lévő 80 ezer férőhelyes stadiont a Milan 1926, míg az Inter 1947 óta használja, a két csapat itt rendezi felváltva a hazai találkozóit, de rendszeres vendég itt az olasz válogatott, és az idei szezonban a bergamói Atalanta is a San Siróban fogja játszani hazai Bajnokok Ligája-meccseit.

A San Siro Stadion Forrás: AFP/Miguel Medina

A polgármester törekvéseinek azonban éppen a két klub tervei szabhatnak gátat, a forrás szerint ugyanis az Internek és a Milannak is eltökélt szándéka, hogy a lassan 100 éves (1926. szeptember 19-én volt a hivatalos megnyitó) létesítmény helyett egy vadonatúj, ultramodern, de továbbra is közös használatban lévő stadiont építenek a mostaninak otthont adó San Siro, vagy Sesto San Giovanni városrészben.

"Én most tettem nekik egy harmadik ajánlatott: vegyék meg a San Sirót, és máris minden probléma megoldódik" – mondta Sala polgármester, aki nem titkolta, a városvezetés nem örülne, ha a két klub egy monumentális építkezésbe fogna.

"Nem akarunk nyerészkedni a San Sirón, nem akarunk belőle pénzt keresni, egy független harmadik féllel fogjuk felbecsültetni, hogy mennyit érhet. Szerintünk úgy 70 millió euró körül" – adott azért egy támpontot a majdani értékbecslőnek.

"De mindkét klub magánkézben lévő vállalkozás, úgyhogy jogukban áll úgy dönteni, ahogy szeretnének" – ismerte el a városvezető, hogy meglehetősen szűk a mozgásterük a csapatokkal szemben.